De leukste uittips van Bier en Appelsap voor ouders en kinderen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips van Bier en Appelsap voor ouders en kinderen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips van Bier en Appelsap voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips van Bier en Appelsap voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Openingsfestival Het Hof
Vrijdag wordt officieel de opening van Het Hof gevierd! Ga een kijkje nemen, een drankje drinken en een dansje wagen in het creatieve en circulaire Hof van Werkspoorkwartier. Je hoeft je niet te vervelen, want is genoeg te doen. Er is o.a. de WerkspoorExpositie: een presentatie van alle initiatieven in het Werkspoorkwartier, bij Professor Loep & Het Kunstlaboratorium kan je Rommelbots gaan maken of doe mee met de Maak het Zelf workshop van de Spullenier. Iedereen is welkom en de entree is natuurlijk gratis entree op deze feestelijke dag!

Wanneer: vrijdag 12 januari
Waar: Hof van Cartesius, Utrecht
Meer info: Facebookevent Hof van Cartesius

Culturele Zondag: Nieuwjaarsduik
De Culturele Zondag Nieuwjaarsduik is een warme duik in het culturele aanbod van Utrecht. Op ruim zestig locaties kun je je onderdompelen in een mix van previews, lezingen, presentaties, workshops, tentoonstellingen en optredens. Ook voor het jonge publiek is er genoeg te beleven. Zo ontdek je in een Familietour alles over de bijzondere geschiedenis van het oude Stadhuis van Utrecht, word je bij Circus DIEDOM een echte circusartiest en kun je in Het Utrechts Archief je eigen familiewapen ontwerpen. Ook leuk is de muzikale vertelvoorstelling Lampje in De Utrechtse Kinderboekenwinkel. Een sprookjesachtig verhaal geschreven door Annet Schaap met muziek van Frederike Winter.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Diverse locaties in de binnenstad van Utrecht  
Meer info: website Culturele Zondagen

UCK Open Podium: Spetters op de planken (12+)
Ga langs bij het UCK Open Podium en geniet van een middag vol acts van jonge podium-talenten. Of ga zelf aan de slag in een korte workshop op het gebied van o.a. podiumperformances, expo en 3D printing. Je kunt ook van jezelf of van je groep een professionele foto laten maken van jou als artiest. Super handig om te gebruiken op je website, facebook etc. om jezelf te promoten.  De toegang is gratis.

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Utrechts Centrum voor de Kunsten, Utrecht
Meer info: website UCK 

OERRR Vette Vogelmiddag (4+)
Tijdens de Vette Vogel Dag maak je samen met de boswachters heerlijke vogelsnacks. Je leert hoe je zelf vetbollen en pindaslingers maakt en hoe je een dennenappel omtovert in een snackbar. Als je al dat lekkers hebt gemaakt voor de vogels heb je zelf ook wel wat verdiend. Boven een vuurtje rooster je je eigen broodje of pof je lekkere popcorn. Dat wordt smullen!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: Hoeve Wielrevelt, Haarzuilens
Meer info: website Natuurmonumenten

Swingen als een Kangoeroe (2+)
Wat doet de kangoeroe? Die springt, zingt en swingt op twee benen: hop, hop, hop, sjoebiedoebiedoe. ‘Kijk, ik zal je leren hoe. Eén sprong naar voren, één sprong achteruit, één sprong naar links, en één sprong naar rechts tot besluit.’ Swingen als een kangoeroe is een theaterconcert van liedjesmaker Jeroen Schipper, uitgevoerd door Jeroen en zijn Boegiemanband op bijzondere muziekinstrumenten. Een kleurrijke mix van liedjes en stijlen staat garant voor een vrolijke voorstelling die swingt als een kangoeroe!

Wanneer: zondag 14 januari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website Tivolivredenburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).