De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Proefles De Vrijstaat KunstAcademie
Maak kennis met verschillende kunstvormen, materialen en technieken, ideeën en kunstenaars. Je meldt je aan voor een heel seizoen (september-juli) en werkt met drie verschillende kunstenaars toe naar je eigen eindexpositie. Ze starten met het maken van lichtsculpturen samen met kunstenaar Jurrian van den Haak. Benieuwd of de KunstAcademie iets voor jou is? Meld je dan aan voor de proefles op 7 september.

Wanneer: proefles zaterdag 7 september (14 september 2019 t/m 4 juli 2020) 
Waar: De Boerderij van De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: 
website de Vrijstaat

Leidsche Rijn Festival
Het Leidsche Rijn Festival is het oudste cultuurfestival voor kinderen van 2 tot 12 jaar. Begonnen als eerste straatfestival van de kersverse bewoners van de wijk, groeide het uit tot een begrip in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Op het programma staan professionele muzikanten en theatermakers gebroederlijk naast lokale, beginnende makers. In de talloze workshops laten kinderen en ouders hun creatieve handjes wapperen en de verbeelding de vrije loop.

Wanneer: zondag 8 september
Waar: Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info: 
website Cultuur19

Sushi & Asian Street Food Festival JOY
Daag vrienden in de Gameroom uit voor een nostalgisch arcadespel, leer tijdens een sushi workshop de fijne kneepjes van het vak, relax tijdens een stoelmassage, geniet van Aziatisch entertainment in het park en sluit de avond met een dansje af op fijne tunes van de DJ. Speciaal voor de kids is is er een kinderprogramma opgesteld met kookworkshops, theater, knutselactiviteiten en spelletjes.

Wanneer: 6 t/m 8 september
Waar: Griftpark, Utrecht
Meer info: 
website Festival Joy

Liefhebbersmarkt in de Botanische Tuinen
Ruim 50 standhouders bieden een fantastisch sortiment planten aan. Van rotsplanten en bloembollen tot schaduwplanten uit de Himalaya en van tropische plantjes voor in een terrarium tot kuipplanten. Naast de verkopers zijn ook verschillende plantenverenigingen aanwezig, waarvan leden met enthousiasme vertellen over hun specialistische hobby. Leuk om te combineren met de Bloemenvriendjesroute en een kijkje bij het Vlinderfestival!

Wanneer: zaterdag 7 september
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Familiebrunch bij KEES
Iedere zondag van 11.00 tot 15.00 uur kun je bij KEES terecht met de hele familie voor een gezellige brunch. Voor €22,50 wordt de hele tafel volgezet met allerlei lekkere dingen. Kinderen kunnen zelf bestellen van de kinderkaart. Tijdens de brunch is er voor kinderen genoeg ander vermaak. Naast een aparte speelhoek waar spelletjes en puzzels liggen, is er ook altijd een nanny aanwezig die samen met de kinderen knutselt.

Wanneer: zondag 8 september
Waar: KEES, Houten
Meer info: 
website KEES

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).