De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Uitfeest
In het weekend van 14 en 15 september vindt het Uitfeest plaats; hét moment waarop de cultuursector zichzelf prominent in de etalage zet. Op zaterdag ligt het accent op -zelf- doen en ervaren. Diverse aanbieders van vrijetijdskunsten presenteren zichzelf middels een uitgebreid aanbod van workshops, presentaties, optredens, cursussen en proef- en introductielessen. Op zondag presenteren de disciplines theater & dans, beeldende kunst, film- & beeldcultuur, literatuur en muziek zich gezamenlijk.

Wanneer: 14 en 15 september
Waar: Diverse locaties binnenstad, Utrecht
Meer info:
website Culturele Zondagen

Open Monumentendag op de Forten
Fort op de Ruigenhoekse Dijk is gratis op eigen gelegenheid te bezoeken, maar je kunt ook deelnemen aan een korte excursie. Ook Fort bij Rijnauwen is die dag gratis toegankelijk en er zijn korte rondleidingen en activiteiten voor kinderen en volwassenen. Je kunt op eigen gelegenheid Fort ‘t Hemeltje verkennen. Stel je vragen aan de fortwachter en ontdek met je kinderen het geheim van het fort tijdens de spionnenroute.

Wanneer: zaterdag 14 september
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan , Fort bij Rijnauwen, Bunnik, Fort bij ‘t Hemeltje, Houten
Meer info:
website Staatsbosbeheer

SOEP! (4+)
SOEP! is een beeldende voorstelling voor iedereen vanaf 4 jaar die van eten houdt. We reizen door landschappen van broccoli en ui, waarbij de groenten verdwijnen in een pruttelende soep volgens oma’s recept. Een voorstelling om niet alleen naar te kijken maar ook om te proeven.

Wanneer: zaterdag 14 september
Waar: Het Wilde Westen, Cereolfabriek, Utrecht
Meer info:
website het Wilde Westen

Appels plukken bij Nieuw Slagmaat
Op 14 & 15 (en ook 21 & 22 september) zet Nieuw Slagmaat weer alles op alles om een leuke dag te organiseren, tijdens de Appelplukdagen! Ga je eigen appels plukken, maar er zijn ook peren, pompoenen en kiwibessen. Rij mee met de trekkertrein of trekkerhuifkar, ga mee met de rondleiding, struin door de boomgaard, wandel over het klompenpad kids, ervaar de blotenvoetenbak, speel met het trekpontje en doe de boerenbootcamp…. en zoveel meer.

Wanneer: 14 en 15, 21 en 22 september, 10.00 – 16.00 uur
Waar: Boerderij Nieuw Slagmaat, Bunnik
Meer info:
website Nieuw Slagmaat

Rovers (3+) van Meneer Monster
Drie grimmige Rovers wonen in een donkere wereld. Kleur is nog maar zeldzaam. Als ze dan ook nog eens zelf worden bestolen, zijn de rapen gaar. De Rovers zijn vastbesloten om terug te krijgen wat ze zijn kwijtgeraakt en zetten alles op het spel om ieders leven weer wat meer kleur te geven. Fysieke visuele comedy wordt gecombineerd met een magische en grafische wereld.

Wanneer: zondag 15 september
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info:
website Podium Hoge Woerd

 Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).