De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Foto door Anna van Kooij
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Kindernacht van de Poëzie (6+)
Trek je leukste onesie aan en kom naar de derde editie van de Kindernacht. Deze vindt plaats aan de vooravond van de ‘grote’ Nacht van de Poëzie. Dit jaar draait alles om het thema ‘reis mee’. Ga luisteren naar Joke van Leeuwen, Pim Lammers, Kees Spiering, Robbert-Jan Henkes en de 11-jarige Dagmer Dimer Koolwijk die hun prachtige, spannende, grappige en ontroerende gedichten voordragen. Of doe mee aan een van de fantastische doe- en knutselactiviteiten.

Wanneer: zaterdag 28 september
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: 
website TivoliVredenburg

Kinderkledingmarkt de Bilt
Op zaterdag 28 september vindt er weer een kinderkledingmarkt bij Landwinkel De Hooierij plaats. Een leuke markt met kraampjes strekt zich dan uit over het erf van de boerderij. Er is veel kinderkleding van maat 50 t/m 176 te koop maar je vindt er ook schoenen, overige kinderartikelen en (buiten)speelgoed. Ook de boerderijwinkel is de hele dag open, dus dat is nog een goede reden om een kijkje te komen nemen.

Wanneer: zaterdag 28 september
Waar: Landwinkel de Hooierij, De Bilt
Meer info: 
website Landwinkel de Hooierij

Familiefestival Kleurrijk: Geel (2+) & Het Grote Kleurenballet (4+)
Altijd al willen weten hoe een gele driehoek beweegt? Of wat voor geluid een rode cirkel maakt? Familiefestival Kleurrijk is een groot feest van kleurexplosies, vormverrassingen en dansende kunstwerken voor de hele familie. Maak kennis met de wereld van kleur en vorm in de voorstellingen en theaterspeeltuin waarin je met de hele familie naar hartenlust kunt ontdekken, spelen en bouwen. Een mooie eerste theaterervaring voor peuters en kleuters.

Wanneer: zondag 29 september
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: 
website Podium Hoge Woerd

Natuurworkshop Waterdiertjes
Wat leeft er allemaal in het water? We gaan dat tot diep in de bodem uitzoeken met schepnetjes, zoekkaarten, potjes en loepjes. We onderzoeken wat we vinden en leren over de onderwaterwereld van een sloot of een vijver. Een leerzame en spannende workshop.

Wanneer: zondag 29 september
Waar: Verzamelen bij De Veldkeuken, Amelisweerd, Utrecht
Meer info: 
website Natuurbeleving de Boomklever

NFF: De Fabeltjeskrant: de grote dierenbos-spelen
Hallo meneer de Uil… welkom terug! De tv-klassieker van toen, nu in een hedendaags maar nog steeds uiterst aaibaar jasje. Speciaal voor de nieuwe generatie kijkbuiskinderen ondergingen Meneer De Uil & co een digitale transformatie: beweeglijker en moderner dan ooit, maar nog steeds even aaibaar. Het bioscoopavontuur bestaat uit drie verhaaltjes uit het Grote Dierenbos, dus lekker kijken en snaveltjes toe! (Deze film wordt vertoond in het educatieprogramma van NFF 2019)

Wanneer: zaterdag 28 september
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: 
website Filmfestival

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).