De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Het vuur van Sint Maarten & Sint Maarten Parade
Het is bijna weer zo ver: Sint Maarten! Hij is de beschermheilige van Utrecht en daarom wordt het feest uitgebreid gevierd met een groot feest in Leidsche Rijn op 8 november en een Parade door de binnenstad op 9 november! Kijk voor de route op de website van de Sint Maartenparade.

Wanneer: 8 en 9 november
Waar: Berlijnplein en start Domplein, Utrecht
Meer info: 
website Sint Maartenparade

Animatieworkshop: De stad van de toekomst
In een onderzeeër vaar je door de Oudegracht richting de Dom. Hoe ziet Utrecht eruit als jij zo oud bent als je opa en oma? Breng de stad van de toekomst tot leven in een animatiefilm. Kies zelf de techniek en materialen. Alles kan in het Laboratorium van de bieb. Voordat je zelf aan de slag gaat, kijk je eerst naar een korte animatiefilm. De film is speciaal voor je uitgezocht door Kaboom Animatie Festival dat van 9 t/m 12 november in Utrecht plaatsvindt.

Wanneer: zaterdag 9 november
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: 
website bibliotheek Utrecht

Theatervoorstelling: De vriendelijke draak
Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Dan wordt het dorp opgeschrikt door zo’n monster. Tenminste… iedereen is bang of wil bang zijn, want draken zijn toch gemeen? Of hoorde Teun hem een rijmpje maken? Teun denkt na. Is een vlinder zonder vleugels nog steeds een vlinder? En is een slang zonder staart nog steeds een slang? Wat ben je nou voor een draak? Je bent een draak van niks!

Wanneer: zondag 10 november
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: 
website Stadsschouwburg

Kaboom Kids Animation Festival
Kaboom Kids vindt van plaats op verschillende locaties in Utrecht, het programma, waarin animaties centraal staan, staat vol met activiteiten en films voor het hele gezin. Er zijn diverse workshops en voor de game-liefhebbers is er een Exploration Station, waar je een eigen geanimeerde wereld kunt bouwen, of mee kunt op expeditie om ‘de geluiden van Utrecht’ op te nemen. Maak kennis met jonge en oude Nederlandse animatie-talenten.

Wanneer: 9 t/m 12 november
Waar: Diverse locaties, Utrecht
Meer info: 
website Kaboomfestival

Expositie BEEST bij De Vrijstaat
Breng eens een bezoekje aan de expositie BEEST op kunstwerkplaats De Vrijstaat. Via mode en design gaan kinderen op zoek naar het beest in zichzelf. Met inspirerende kamers, uitdagende opdrachten, een modeatelier en kapsalon zet BEEST bezoekers aan het denken over de relatie tussen mens en dier. Karianne van Bier en Appelsap bracht al een bezoekje, lees hier haar verslag!

Wanneer: 9 en 10 november
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: 
website de Vrijstaat

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).