De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd! 

Leren filmen: zo werkt een green screen (8+)
Benieuwd hoe acteurs in films toch op al die maffe plekken komen? Dat is te danken aan een green screen. In deze workshop ontdek je hoe de techniek achter een green screen werkt en wat je er allemaal mee kunt doen. Voor kinderen van 8-12 jaar.

Wanneer: vrijdag 15 november
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Utrecht
Meer info: 
website Bibliotheek Utrecht

Openingsweekend: Huis van Sinterklaas
Iedereen is welkom tijdens het openingsweekend op 16 en 17 november. Het Huis van Sinterklaas is dan gratis toegankelijk tussen 11.00 en 17.00 uur. Let op: Sinterklaas is dan nog niet aanwezig.

Maar van 18 november t/m 5 december is het huis iedere dag geopend van 09.30 tot 17.30 uur. Je kan dan kennis maken met de spannende avonturen uit het lange leven van de Goedheiligman. En wat helemaal geweldig is… je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer! Reserveren is verplicht.

Wanneer: 16 november t/m 5 december
Waar: Catharijneconvent, Utrecht
Meer info: 
website Huis van Sinterklaas

Sinterklaasintocht in Utrecht
Zondag 17 november is het zover! Alle inwoners van Utrecht zijn van harte welkom bij dit grote feest, dat vorig jaar door ruim 35.000 enthousiaste bezoekers meegevierd werd. Hiermee is de intocht van Sinterklaas een van de grootste evenementen in Utrecht.
De intocht bestaat uit vijf onderdelen: de start bij het Ledig Erf, de vaartocht door de Oude Gracht, de aankomst op de Weerdsluis, de optocht door de stad en het kinderevenement op het Domplein. Ook dit jaar maken ze er een prachtig feest van!

Wanneer: zondag 17 november
Waar: Binnenstad Utrecht
Meer info: 
website Intocht Utrecht

Kleuterbios: Buurman & Buurman, experimenteren er op los
Experimenteer mee met Buurman & Buurman. De perfecte eerste filmbeleving voor de allerkleinste filmfans. Speciaal voor de Kleuterbios wordt tijdens de voorstelling het geluid in de zaal iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Ook worden er kleurplaten uitgedeeld en aan het eind van het event krijgen alle kinderen een filmdiploma.

Wanneer: zondag 17 november
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: 
website Kinepolis

Ik heb een heel vies woord geleerd en dat rijmt op stoep! (6+)
Kinderen hebben genoeg dingen aan hun hoofd die grote kleinkunstliedjes verdienen. En dus zingt Jasper Smit over iedereen moeten zoenen op verjaardagen (getver). Over doen als alsof je slaapt wanneer je vader je ’s nachts uit de auto naar bed draagt. En over moeders die hun chocolade voor je verstoppen.
Met de liedjes van Jasper mag je meteen meezingen. En natuurlijk leer je wat er rijmt op ‘stoep’ ! Zoals…….soep! En snoep! En YouTube! En hoelahoep! En……

Wanneer: zondag 17 november
Waar: ZIMIHC theater Wittevrouwen, Utrecht
Meer info: 
website ZIMIHC

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).