De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Onderzoek en doe deze zomer in het Universiteitsmuseum
In het museum en de Oude Hortus zijn er van allerlei leuke en leerzame activiteiten. Doe mee aan een workshop en ontdek wat er in de vijver leeft of maak een bijenhotel. Zin om te experimenteren in het Jeugdlab? De jeugdlaboranten zijn de hele zomervakantie aanwezig!

Wanneer: 6 juli t/m 1 september
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: 
website Universiteitsmuseum

Wandelen met geiten en bramen plukken
Deze week kun je op fort Werk aan de Waalse Wetering mee op een bijzondere wandelexcursie voor jong en oud… Er wordt op het fort gestart met koffie, wat lekkers en een rondleiding en daarna op pad naar de oude hoogstamfruitboomgaard MET de geitenkudde. Neem dichte schoenen, een lange broek en een emmertje mee, want er worden bramen geplukt. Super leuk voor iedereen vanaf 6 tot 99 jaar. Na de wandeling kun je bramen-ijs en bramen-smoothie maken.

Wanneer: zondag 11 augustus
Waar: Fort Werk aan de Waalse Wetering, Tull en ’t Waal
Meer info: Kosten zijn 15,00 voor volwassenen, 7,50- voor kinderen, inclusief rondleiding, wandelexcursie, koffie en wat lekkers vooraf en ijs/ smoothie’s na de wandeling. Aanmelden kan via [email protected] of via het 
Facebookevenement.

ZIMIHC: A Lazy Sunday Afternoon
Op zondagmiddag genieten vanaf je picknickkleedje van live muziek op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd. Laat je verrassen door de artiesten uit een breed scala van genres, uit eigen wijk en daarbuiten en uiteenlopende groepen, solisten en bandjes. De ideale middag uit, vlak bij huis, voor jong en oud.

Wanneer: zaterdag 11 augustus
Waar: Binnenterrein Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info: 
website Podium Hoge Woerd

Hans en Grietje (4+) in het Slottuintheater
Toneelvereniging Mariahout speelt elk jaar een bekend sprookje op eigen wijze zonder daarbij afbreuk te doen aan de herkenbare elementen uit het sprookje. Bij de voorstellingen vermaken de oudere bezoekers zich ook prima. De groep bestaat dit jaar uit een kleine 20 jonge spelers en een aantal volwassenen achter de schermen. Dit keer komen ze met een geheel eigen versie van Hans en Grietje.

Wanneer: zondag 11 augustus
Waar: Slottuintheater, Zeist
Meer info: 
website Slottuintheater

Tropisch vlinderfestival
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Kortom, veel om van te genieten, tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht.

Wanneer: dagelijks geopend
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).