De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Craft Beer Festival Mother’s Finest
Van 14 t/m 16 september vindt Mother’s Finest, een internationaal speciaalbier festival, plaats in hartje Utrecht. Meer dan 25 verschillende craft beer brouwerijen uit Utrecht, Nederland, Europa en de VS presenteren hun favoriete bier op tap. Op zondag kun je je kids gezellig meenemen, want ook aan hen is gedacht. Ze kunnen vanaf 12.00 uur geschminkt worden door Sanne Brouwer van Santies en vanaf 13.00 uur kunnen ze ervaren hoe het is om circusartiest te zijn bij Cirque Moustache.

Wanneer: 14 t/m 16 september
Waar: Janskerkhof, Utrecht
Meer info: website Festival Mother’s Finest

UITFeest
Op 15 en 16 september gaat het culturele seizoen in Utrecht van start met het Uitfeest. Dit jaar voor het eerst een heel weekend boordevol muziek, film, theater, beeldende kunst en literatuur. Op zaterdag is er een openhuizenprogramma op ruim 80 locaties en op zondag presenteren de vijf disciplines beeldende kunst, film & media, literatuur, muziek en theater & dans een groot programma op acht locaties.

Wanneer: 15 en 16 september
Waar: Diverse locaties in Utrecht
Meer info: website Culturele Zondagen

Robot dansparade & schminken in robotstijl
Vlak voor de opening van de tentoonstelling Robots love Music brengt Museum Speelklok, samen met studenten van Het Creative College, iedereen alvast in de robotstemming. Met dansers van De Dansopleiding, docent en World of Dance winnaar Sam den Hollander en muziek van de opleiding Sounddesign is stilstaan geen optie! De Robot dansparade danst door de hele stad en zal op verschillende plekken pop-up popping optredens geven.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Feestelijke opening Tinkeraars
Na het afbouwen van de werkplaats en twee proefmiddagen is Professor Loep er eindelijk klaar voor!  De Tinkeraars wordt feestelijk geopend! Je kan de ruimte verkennen en bekijken, ze hebben namelijk een fijne ruimte gebouwd samen met Hof van Cartesius door een bijzondere mix van upcycling en circulaire materialen te gebruiken. De verschillende materialen en gereedschappen mogen uitgetest worden en je mag gebruik maken van o.a. gereedschap speciaal voor kinderen vanuit De Makerswinkel.

Wanneer: zaterdag 15 september
Waar: Professor Loep en het Kunstlaboratorium
Meer info: Facebookpagina Professor Loep

Zonnige Zondag op de boerderij
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 16 september
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).