De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Filmpremière Night: Elvy’s Wereld: So Ibiza
De zomerse, romantische komedie Elvy’s Wereld: So Ibiza verovert harten én het witte doek van Kinepolis. Vrijdagavond geniet je via een livestream op groot scherm mee met de officiële filmpremière in Amsterdam. Tijdens de Première Night op 21 september geniet je van de grappige en supertoffe film over muziek, Ibiza, fashion en verliefdheid; gewoon vanuit je relaxte bioscoopstoel in jouw Kinepolis. De live-verbinding start om 19.00 uur.

Wanneer: vrijdag 21 september
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

BinnensteBuiten Festival
BinnensteBuiten is het dagelijkse lifestyle-programma met veel inspiratie om aangenaam, gezond en duurzaam te leven. Op 22 en 23 september vindt het BinnensteBuiten Festival op Fort bij Rijnauwen in Bunnik plaats. Een bezoekje aan het BinnensteBuiten Festival staat garant voor lekker eten en drinken, muziek, lifestyle en tuin en natuur. Dus een leuk dagje uit voor het hele gezin! En wie weet kom je ook nog op tv, want tijdens het festivalweekend worden opnames gemaakt voor de uitzending op vrijdag 5 oktober a.s.

Wanneer: 22 en 23 september
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Binnenste Buiten kro-ncrv

Rimpelsteeltje (6+) 
Vrolijkheid en weemoed liggen dicht bij elkaar in dit sprookje van Pieter Tiddens & Marike van Weelden waarin veel vergeten wordt. Een oude mevrouw verliest langzaam haar grip op de realiteit. Ze verdwijnt in een zelfverzonnen wereld en neemt haar omgeving daarin mee. Dat kan onhandig en soms zelfs lastig zijn. Toch maakt ze er een mooi verhaal van. Het muzikale ‘Rimpelsteeltje’ slaat een liefdevolle brug tussen kinderen en dementerende ouderen, in een decor dat met simpele ingrepen heel andere werelden laat zien.

Wanneer: zondag 23 september
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Unicef: Koken met Kids (6+)
UNICEF en Instock slaan de handen ineen op zondagmiddag 23 september om het onderwerp ‘voedselverspilling’ op een interactieve manier centraal te stellen. Want samen organiseren zij een kookworkshop voor kinderen, waarbij er wordt gekookt met overgebleven producten uit het Food Rescue Center. Naast gezellig kokkerellen, is er een interactieve kids quiz en worden er presentaties gehouden over het belang van voedsel in de wereld en hoe men voedselverspilling zelf tegen kan gaan.

Wanneer: zondag 23 september
Waar: Restaurant Instock, Utrecht
Meer info: website Instock

 Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (4+)
Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zondag 23 september
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).