De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Later word ik een skelet (6+)
‘Later word ik een skelet’ daagt je uit om te zoeken in het verleden en een plek te creëren voor jezelf in de toekomst. Want waar was je voor je geboren werd en waar blijf je als je er niet meer bent? Met deze vragen als uitgangspunt zet kunstenaar Luca Stappers een verrassende speurtocht uit door het Gebouw en ontdek je dingen waarvan je het bestaan niet kon vermoeden! Ga tranentrekken, DNA invriezen, spelen met schimmen, lichtgevende schedels maken en een interactief kerkhof inrichten voor de doden die jij wilt herinneren. Durf jij te verdwalen in de tussenwereld op zoek naar geesten uit het verleden?

Wanneer: 29 september t/m 2 december
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

KinderNacht van de Poëzie (6+)
Op de middag voorafgaand aan de ‘grote’ Nacht kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar samen met hun ouders, familie, vriendjes en vriendinnetjes in TivoliVredenburg komen luisteren naar gedichten en rijmpjes over het thema van 2018: vriendschap. Voor aanvang en na afloop van het programma wordt de foyer omgetoverd tot een doe-paradijs. Bij de silent poëzie-disco kunnen kinderen naar gedichten luisteren via een koptelefoon en daar tekeningen bij maken. Verder is er de mogelijkheid om kaarten en brieven te knutselen voor vriendjes of vriendinnetjes, die vervolgens ook direct kunnen worden gepost in een wandelende brievenbus.

Wanneer: zaterdag 29 september
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

BFF Weekend: Elvy’s Wereld: So Ibiza
Naar de film en daarna een deel van de cast van Elvy’s Wereld: So Ibiza ontmoeten in het echt? Dat kan tijdens het BFF Weekend op 30 september in Kinepolis Jaarbeurs Utrecht. Na de vertoning van de film brengen Buddy Vedder, Kalvijn en Femke Meines een bezoekje aan de bioscoop en maken ze een superselfie met de hele zaal. Dit wil je niet missen!

Wanneer: zondag 30 september
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis Jaarbeurs

Kikker en de vallende ster (4+)
Na ‘Welterusten Kleine Beer’ en ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’ is Theater Terra dit seizoen terug met een gloednieuwe familiemusical over Kikker. Op een mooie avond zitten Kikker en zijn vriendjes naar de sterrenhemel te kijken. Dan schiet er ineens een prachtige gele ster pijlsnel door de lucht. Snel doen ze allemaal een wens. Maar na een tijdje zijn de wensen nog niet uitgekomen. Komen jullie naar het theater om Kikker te helpen ze allemaal in vervulling te laten gaan? Na afloop mogen alle kinderen hun eigen wens in de wensboom hangen en met Kikker op de foto.

Wanneer: zondag 30 september
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Meer info: website de Kom

Kinderevenement Kookstudio Het Vossenhol
Om het 5-jarig jubileum van kookstudio Het Vossenhol te vieren, organiseren zij op zondag weer een leuk kinderevenement. Er zijn diverse activiteiten, zoals het versieren van cupcakes, koksmutsen knutselen, etagères maken, schminken en nog veel meer. En ze organiseren een taartenbakwedstrijd voor kinderen. De entree bij het evenement is gratis. Deelname aan de activiteiten kan via een stempelkaart die voor €5.00 aangeschaft kan worden. De totale opbrengst van de stempelkaarten en de taarten van de bakwedstrijd gaat naar Stichting jarige job.

Wanneer: zondag 30 september
Waar: Achterdijk, Bunnik
Meer info: website Kookstudio Het Vossenhol

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).