De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Knutsel je eigen muziekrobotje (5+)
Plak, teken, knip, lijm en fantaseer erop los tijdens de herfstvakantie in Museum Speelklok, want dan krijg je de kans om jouw eigen muziekrobotje te maken en te versieren! Hoe het werkt? Wanneer je meedoet aan de activiteit krijg je in het museum een klein speelwerkje met daarop een vrolijke melodie. Ook krijg je een robot-bouwpakketje. Knip het bouwpakketje uit en pak het speelwerkje in. Heb je dat gedaan? Dan begint het leukste werk! Versier jouw muziekrobot op je eigen manier. Jij bepaalt helemaal zelf hoe hij eruit komt te zien.

Wanneer: 13 t/m 19 oktober
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Kinderboekenweekfeest in Nieuwegein
Dit jaar wordt de Kinderboekenweek in Nieuwegein afgesloten met een spetterend slotfeest! Op vrijdagavond is het feest in de bibliotheek, met heel veel leuke activiteiten voor jou en al je beste vrienden. De VIP-gast is de megapopulaire vlogger DutchTuber, van wie je alles leert over vloggen en YouTube. In een mini-workshop onthult hij zijn vlog-geheimen en vertelt hij over zijn favoriete boeken.

Maar dat is niet alles wat je op dit feest kan doen! Doe ook mee met de workshop freerunning, in de bieb! Geniet van dans en muziek, laat je schminken, 3D-print je eigen pannenkoek of maak zelf een vlog. Het feest is speciaal voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun vrienden.

Wanneer: vrijdag 13 oktober
Waar: Bibliotheek Nieuwegein
Meer info: website de Tweede Verdieping

Toffe activiteiten tijdens de Kinderboekenweek in Utrecht
De kinderboekenweek is weer volop aan de gang en er is van alles te doen t/m 14 oktober. Je kan meedoen Workshop beatboxen (6+) in Bibliotheek Vleuterweide of Maak een supergrappig luisterboek (8+) in Bibliotheek Zuilen. Ook is er voor de jongste kinderen een Verhaalatelier: voorlezen & een vriendje maken (3+) in de Centrale Bibliotheek en kunnen kinderen zondag meedoen met de NS Kinderboekenruil op het Centraal Station van Utrecht!

Wanneer: 13 en 14 oktober
Waar: Bibliotheken en Centraal Station, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Voorstelling Falling Dreams (10+)
Falling Dreams is een rollercoaster met stoere popliedjes, filosofische teksten en bizarre objecten. Voor je neus wordt live een film én theater én een concert gemaakt. In vliegende vaart neemt Het Filiaal theatermakers je mee in het dromende denkhoofd van een tiener, waarin het soms flink kan stormen. Falling Dreams is vanaf zaterdag 6 oktober tot en met zondag 2 december 2018 te zien op verschillende locaties in Nederland (o.a. in verschillende theaters in Utrecht!).

Wanneer: 14 oktober, 26 oktober, 9 november en 2 december
Waar: Het Filiaal theatermakers, Stadsschouwburg, Utrecht, Theater Kikker en Podium Hoge Woerd
Meer info: website Het Filiaal Theatermakers

Help, een Olifant! (4+)
Het thema van de kinderboekenweek 2018 is vriendschap, met als motto: ‘Kom erbij!’ De zangeressen van Wishful Singing toveren de concertzaal om in een bos vol olifanten, een Japanse tempel of een Amerikaanse prairie. Ze zingen daarbij de mooiste en leukste muziek van over de hele wereld. Iedereen mag meezingen met de muziek van o.a. Johannes Brahms, György Ligeti en Edvard Grieg. Je kunt de liedjes thuis alvast oefenen via het YouTube-kanaal van Wishful Singing.

Wanneer: zondag 14 oktober
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).