De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Herfstvakantie Tekenfestival in de Bibliotheek
In samenwerking met studenten van de HKU (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht) en het Centraal Museum staat de Bibliotheek Utrecht tijdens de herfstvakantie geheel in het teken van tekenen. Hiervoor komt de bibliotheek met een nieuw en uniek festival: het Herfstvakantie Tekenfestival! Er zijn workshops voor verschillende leeftijden op diverse locaties in de stad. Ook kun je het Centraal Museum bezoeken of een tekenrobot maken.

Wanneer: 21 t/m 26 oktober
Waar: diverse locaties van Bibliotheek Utrecht en het Centraal Museum
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Herfststukjes in theater Kikker
Dit weekend kan je in het kader van Herfststukjes naar twee voorstellingen bij theater Kikker. In de voorstelling Papier (3+) van Dadodans gaan drie dansers gaan op reis door een landschap van papier en delen hun dromen, angsten, vreugde en kwetsbaarheid. Ze dansen, kruipen, sluipen en spelen.
Als Robotje (6+) voor het eerst een mens ontmoet, staat zijn hele wereld op zijn kop. Want kan een robot wel emoties voelen? Mensen begrijpen een knuffel of een schouderklopje, maar Robotje moet alles nog leren.

Wanneer: 21 en 22 oktober
Waar: Theater Kikker, Utrecht
Meer info: website Theater Kikker

Cinekid bij ’t Hoogt
In de herfstvakantie is het weer tijd voor Cinekid! Cinekid is landelijk een filmfestival voor kinderen van 3 tot 14 jaar en wordt jaarlijks in o.a. in Utrecht georganiseerd in Filmtheater ’t Hoogt. Van zaterdag 20 tot zondag 28 oktober kunnen kinderen op allerlei manieren kennismaken met film. Naast uiteraard veel leuke filmvoorstellingen, biedt het festival ook filmeducatie en is er voor de jonge makers een Maak-het-zelf-lab en een Animatielab.

Wanneer: 20 t/m 28 oktober
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website ’t Hoogt

Muzikale familievoorstelling Koppie Koppie, Robokoppie!
Ga tijdens de herfstvakantie kijken naar de muzikale familievoorstelling Koppie, Koppie, Robokoppie! van het Rosa Ensemble in Museum Speelklok te Utrecht! Een grappig en ontroerend verhaal over een eenzaam meisje en haar bijzondere robotvriendje. Ontdek tijdens deze voorstelling dat een robot niet alleen hersens, maar ook een hart kan hebben.

Wanneer: 20 t/m 28 oktober
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Chuggington in het Spoorwegmuseum
Deze herfstvakantie staat het Spoorwegmuseum weer in het teken van Chuggington! Ga met Wilson op de foto, speel in de speelwereld en er is nog veel meer… Het hele museum wordt omgetoverd tot een waar Chuggington paradijs. Dans en zing mee met de Telekids Musicalschool, doe mee met een knutselworkshop, laat je schminken of bezoek de Chuggington bioscoop. En natuurlijk is de rest van het museum tijdens dit feestje ook gewoon te bezoeken.

Wanneer: 19 t/m 22 oktober
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).