De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Foto: Drie, Maas theater en dans
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Duik in het donker van de Forten en Waterlinies
Forten en waterlinies doven op zaterdagavond 27 oktober de lichten tijdens Nacht van de Nacht. Bezoek de forten en activiteiten die na zonsondergang worden georganiseerd op de Stelling van Amsterdam en van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, zoals vleermuizen excursies, sterren spotten, fakkels maken en silent disco. Kijk op de website voor een overzicht van alle activiteiten.

Wanneer: zaterdag 27 oktober
Waar: Diverse forten en waterlinies
Meer info: website Forten

Boer-gondische Markt
Op zaterdag vindt er een boer-gondische markt plaats op het erf van boerderij Nieuw Bureveld en Landwinkel De Hooierij aan de Universiteitsweg 1 in De Bilt. Een gezellige markt met diverse kramen strekt zich uit over het erf van de boerderij. De boerderijwinkel met vlees, biologische en streekgebonden producten is de hele dag open. Kinderen kunnen zich vermaken met een strippenkaart op de boerderij, bij het springkussen. Het boerderijterras voorziet iedere bezoeker met lekkere trek van een hapje en drankje.

Wanneer: zaterdag 27 oktober
Waar: Landwinkel de Hooierij, De Bilt
Meer info: website Landwinkel de Hooierij

Herfststukjes in het theater
Deze vrijdag kan je bij Podium Hoge Woerd naar de voorstelling De knettergekke wereld achter het raam (8+) van De Toneelmakerij en Sadettin Kirmiziyuz. En zondag is er Drie (4+); een spannende en komische theatervoorstelling over een stoere drieling op avontuur van Maas theater en dans. Van hetzelfde gezelschap is in de Stadsschouwburg in Utrecht zondag de Jokkebrokker (6+) te bewonderen, over de noodzaak van magie.

Wanneer: vrijdag 26 oktober en zondag 28 oktober
Waar: Podium Hoge Woerd en Stadsschouwburg
Meer info: website Podium Hoge Woerd en Stadsschouwburg Utrecht

Park 6 Family: Halloween
De laatste zondag van de herfstvakantie is de perfecte dag voor een gezellige middag met de hele familie in Park 6! Voor de allerjongsten is er een mini-workshop maskers maken en is er een schminkartiest aanwezig die elk smoeltje omtovert tot een eng skelet, geestig spookje of ander schepsel. Voor de net wat oudere kinderen is er ook genoeg te doen, zoals mega-Jenga, giga-Twister, arcade games, tafeltennis en een gameconsole die op een supergroot scherm is aangesloten. Als klap op de vuurpijl neemt illusionist Daniël de Ronde je anderhalf uur lang mee in zijn wereld van magie.

Waar: zondag 28 oktober
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Leuke films bij Kinepolis
In de vakantie is er natuurlijk altijd tijd voor een leuke film! En bij Kinepolis Jaarbeurs is er genoeg keus! Ga bijvoorbeeld kijken naar de spannende film Goosebumps 2: Haunted Halloween (9+) of geniet van de leuke film Superjuffie (AL) waarin de gewone Juf Josje plotseling verandert in Superjuffie als ze een mysterieus beeldje ontdekt. En wat dacht je van de animatiefilm Brandweerman Sam – Klaar voor Actie of ga op 21 oktober naar de film Smallfoot (6+) waar in de ochtend ook costume caracters aanwezig zullen zijn!

Wanneer: het hele weekend
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).