De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Er op uit met een kudde geiten (6+)
Op zaterdag 6 april kun je mee op pad met de Bokkenpiloot en haar 10 wandelbokken. Onderweg kom je van alles tegen: een verdronken bos, allerlei wilde en tamme dieren, houten vlonders over het water, verborgen laantjes en watertjes en bunkers waar je op kan klimmen. Los de bokkenopdrachten op en win een prijs! Inclusief koffie, thee, limo en iets lekkers.

Wanneer: zaterdag 6 april 
Waar: Werk aan de Waalse Wetering, Tull en ’t Waal
Meer info: 
website Bokkenpiloot

Festival Tweetakt
Op de Neude, middenin de Utrechtse binnenstad, vind je het feestelijke Festivalplein van Tweetakt. Ruim twee weken lang kun je daar naar theater- en dansvoorstellingen in het Minitheater en de Trekkerschuur, concerten in de Podiumkas en nog veel meer. Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek in Groenekan, net ten noorden van Overvecht, presenteert Tweetakt vanaf 31 maart spannende beeldende kunst voor iedereen.

Wanneer: 29 maart t/m 16 juni
Waar: Neude, Utrecht en Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Tweetakt

Dr Pepper & The Crazy Groove Express (9+)
Stel, je bent tien jaar. Je zusje is net naar een concert van K3 geweest en je oudere broer gaat dit weekend naar een dancefeest in de Ziggodome… En ik dan, denkje. Precies dat dachten zij ook! Dus vroeg TivoliVredenburg Dr Pepper & the Crazy Groove Express naar Utrecht te komen. Dr Pepper slaat de mafste ritmes, duikt in de Top 40, doet een muziekquiz en maakt er humoristisch theater van. Het is natuurlijk jouw feestje, maar de rest van de familie mag ook meedansen als Bruno Mars.

Wanneer: zondag 7 april
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: 
website TivoliVredenburg

Maas Theater en Dans
Deze zondag kan je kiezen tussen twee voorstellingen van Maas Theater en Dans. In de Stadsschouwburg zie via de ogen van een kind de voorstelling Hallo Familie, een cartooneske optocht met veel grappige en onverwachte gasten. Voor wat jongere kinderen is er ChitChat (4+) ,een hoogstandje performance art voor kleuters, verpakt als live cartoon.

Wanneer: zondag 7 april 
Waar: Stadsschouwburg en Theater Kikker, Utrecht (Tweetakt)
Meer info: 
website Stadsschouwburg en Theater Kikker

Zwier (1+)
In Zwier stap je met vijf muzikanten in een muzikale zweefmolen: de wervelende klanken tillen je op en draaien je rond. In de geborgenheid van een kring trekt een elegante wals aan je voorbij, golven sierlijke melodieën heen en weer en veranderen de muzikanten in een zoemende bromtol of een schurende draaideur… Zwier is een luchtig spel van gulle klanken en bewegingen. Een muzikale ode aan zwieren!

Wanneer: zondag 7 april
Waar: Wilde Westen, Cereolfabriek, Utrecht
Meer info: 
website het Wilde Westen

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).