De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Café Theater Festival
Van 1 tot 4 maart viert het Café Theater Festival haar 15e editie. In 28 cafés zijn bijna 240 voorstellingen te zien! Nieuwe artiesten maken speciaal voor het Café Theater Festival een voorstelling, gebaseerd op de verhalen van het café. Dit jaar presenteert het festival maar liefst drie familievoorstellingen voor het hele gezin. je kan naar Dag Dick! (4+), Het Prinsensprookje (4+) en It Didn’t Start With Us (4+). Kijk op de website voor het hele programma.

Wanneer: 1 t/m 4 maart
Waar: Diverse cafés in Utrecht
Meer info: website Cafe Theater Festival

FamilieMuseumnacht
Zaterdag is het van 19.00 tot 0.00 uur FamilieMuseumnacht in het Universiteitsmuseum. Een uitgebreid programma daagt jong en oud uit om het museum na sluitingstijd te verkennen. Leer meer over nachtdieren, doe mee aan proefjes, (mini)rondleidingen, dans in de Wetenschapsdisco, drink een zelfgemaakte reageerbuiscocktail en kijk mee met een preparateur die ‘live’ een egel ontleed en nog veel meer! Pak je zaklamp en ervaar het nachtleven in het museum! Let op: kaarten zijn alleen online te koop!

Waar: zaterdag 3 maart
Wanneer: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Panboscross
Uitslapen en dan lekker hardlopen op zondagochtend? Dat kan! Op zondag zetten vrijwilligers van A.V. U-Track in het Panbos een parcours van 3 km uit, volledig over bospaden. Vanaf 10.30 u tot 12.30 u kun je net zoveel rondes lopen als je wilt, en hoe jij dat wilt. Er zijn hazen die verschillende tempo’s lopen, zodat je optimaal kunt voorbereiden op een wedstrijd. Voor de kleinsten is er een kilometerloop onder begeleiding. Na afloop kun je wat drinken met iets lekkers erbij. Neem contant en gepast geld mee, want er is geen PIN. Inschrijving, kleedgelegenheid en toilet zijn vlak naast de start in ’t Panhuys

Wanneer: zondag 4 maart
Waar: ‘t Panhuys, Bosch en Duin
Meer info: website PanbosCross

De muzikale voorstelling: De laarzen van Lento
Op zondag 4 maart speelt Opera Tralala in theaterhuis de Berenkuil in Utrecht de muzikale voorstelling De laarzen van Lento  Nog nooit heeft de winter zo lang geduurd. Er klopt iets niet. De lente had al lang moeten beginnen! Vogel wil een nest bouwen, Vos wil dansen in de wei en Rups zou zo graag een vlinder zijn. Wat is er aan de hand? Deze reus-achtig grappige en spannende opera neemt kinderen mee naar een sprookjesachtige winterwereld, met veel dieren, een Winterkoningin en een vriendelijke reus.

Wanneer: zondag 4 maart
Waar: Theaterhuis de Berenkuil, Utrecht
Meer info: website Opera Tralala

Familiefilms bij Kinepolis
Ga met de allerkleinsten op onderwateravontuur met Diep in de zee of beleef avonturen met duwboot Elias of Bob de Bouwer. Reis met je kids naar het Spaanse Granada met Ted & het geheim van koning Midas. Blijf in Andalusië en leer van stier Ferdinand dat je je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat. Of reis naar het kleurrijke Mexico voor Disney-Pixar’s muzikale droom Coco. Voor wie ook een beetje historisch bewustzijn wil meegeven en beleven, is de hilarische Aardman-productie Early Man een leuk idee!

Wanneer: t/m 4 maart
Waar: Kinepolis Jaarbeurs Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).