De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Modeltrein Expo On TraXS
Tussen de grote locs in het museum zijn op dit modelspoorevenement de mooiste modelspoorbanen van modelbouwers uit Europa te bewonderen.  Door de unieke sfeer en de hoge kwaliteit van de modelspoorbanen mag het evenement zich rekenen tot de top van de modelspoorwereld. Niet alleen treinliefhebbers kunnen hun hart ophalen, ook voor gezinnen met kinderen heeft het evenement genoeg te bieden!

Wanneer: 9 t/m 11 maart
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Zaadbommen & Zonnefoto’s
Het is weer tijd voor het Voorjaarsweekend bij de Botanische Tuinen op 10 & 11 maart. En deze keer staat het geheel in het teken van kruiden. En Professor Loep gaat een leuke activiteit voor kinderen verzorgen. Je kan tussen 13.00 uur en 15.00 uur kruidenzaadbommen komen maken! En wanneer de zon zich laat zien, ga je ook foto’s maken met de zon! Deze activiteit is onderdeel van een uitgebreider programma, kijk hier voor meer informatie op de site van Botanische Tuinen Universiteit Utrecht.

Wanneer: 10 en 11 maart
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: Facebookevent Professor Loep

Het Zigeunermeisje, huilend op een steen (2+)
Er zat een klein zigeunermeisje huilend op een steen, al honderden jaren en helemaal alleen. Ze heeft er genoeg van! Ze houdt helemaal niet van huilen. Waarom zit ze nou toch ook in zo’n verdrietig liedje? Zat ze maar in een vrolijker liedje! Ze heeft haar wens nog maar net uitgesproken of er verschijnt iemand uit een ander liedje, en daarna nog een, en nog een… tot er ineens een prins voor haar neus staat. Uiteindelijk is ze allesbehalve alleen. Een vrolijke, muzikale voorstelling vol oud-Hollandse liedjes en vreemde figuren. Een feest van herkenning voor iedereen tussen 2 en 100 jaar!

Wanneer: zondag 11 maart
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Zonnige Zondag bij Boerderij de Zonnewijzer
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken!  Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 11 maart
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

DJ Workshop voor kids (7+)
Wil jou zoon of dochter DJ worden? Ga dan naar de DJ workshop bij Camping Ganspoort in Utrecht. Deze te gekke DJ workshop is voor kids van 7 tot en met 12 jaar. Tijdens deze inspirerende middag leren ze de basic skills van het dj’en zoals: de maat tellen, beatmatchen, scratchen en mixen. Je kan kiezen uit 2 tijden, van 12.00 uur tot 14.00 uur of van 15.00 uur tot 17.00 uur

Wanneer: zondag 11 maart
Waar: Camping Ganspoort, Utrecht
Meer info: Facebookevent dj producer.school

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).