De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Toen mijn vader een struik werd (8+) van Het Filiaal
Voordat Toda’s vader een struik wordt, is hij banketbakker. Iedere dag staat hij voor dag en dauw op om wel twintig soorten gebakjes te maken en drie soorten taart. Tot op een dag alles verandert. In het zuiden breken gevechten uit en Toda’s vader moet meehelpen in de oorlog tussen de enen en de anderen. Toda zelf wordt op transport gezet naar haar moeder, die in het buurland woont. De reis ernaartoe is vol avonturen en gevaar, maar Toda geeft niet op want ze moet haar moeder vinden! Toen mijn vader een struik werd is geïnspireerd op het bekroonde boek van Joke van Leeuwen. Een indrukwekkend verhaal dat op een schijnbaar simpele manier laat zien hoe absurd oorlog is.

Wanneer: 3 t/m 6 mei
Waar: Het Transformatorhuis, Utrecht
Meer info: website Het Filiaal

HOOG van het Nieuw Utrechts Toneel
Het NUT (Nieuw Utrechts Toneel) speelt HOOG, een jeugdvoorstelling (7+) over ambitie: over ouders die het beste voor hun kinderen willen en kinderen die aan alle verwachtingen proberen te voldoen. HOOG vertelt het verhaal van een jongen (Hoog) uit een ambitieus gezin. Met een beroemd architect als vader, een moeder die taarten proeft op TV, tweelingzussen die medailles winnen met synchroonzwemmen, een zus die mee doet aan The Voice en een broertje dat vioolconcerten geeft, kan iedereen in het gezin iets bijzonders. Iedereen, behalve Hoog.
Bier en Appelsap ging al een kijkje nemen en had een hele leuke middag inclusief pannenkoeken eten!

Wanneer: 4, 5 en 6 mei
Waar: Dak van het Cinemec, Utrecht
Meer info: website NUT

Tweetakt Festival
Veel beeldende kunst vind je bij Tweetakt op Fort Ruigenhoek in Groenekan, net ten noorden van Utrecht Overvecht. In alle hoeken en gaten van het groene fort is spannende beeldende kunst voor alle leeftijden te zien. Grote sculpturen, interactieve installaties, videokunst en games, gemaakt door zowel jonge als ervaren kunstenaars. Verder worden er in de houten Trekkerschuur theater- en dansvoorstellingen gespeeld en jeugddocumentaires vertoond, en is er een groot terras met eten en drinken. Het fort is op alle zon- en feestdagen geopend.

Wanneer: Alle zon- en feestdagen 
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: website Tweetakt

Zondag bij de Metaal Kathedraal in Utrecht
Op zondag is er van alles te doen bij de Metaal Kathedraal! Er is onder andere een BuitenAtelier: Bomenkunst (4+) van Professor Loep voor de kids en de allerjongsten kunnen gaan kijken naar de poppentheatervoorstelling Boy & de kleine walvis (2+). Je kan de Biomarkt bezoeken of meedoen met één van de leuke Wobbelyoga workshops van Studio Rafiki!

Wanneer: zondag 6 mei
Waar: Metaal Kathedraal, Utrecht
Meer info: website Metaal Kathedraal

Drie (4+) 
Drie van BonteHond/Maas theater en dans gaat over de vierjarige drieling Jonas, Johan en Jacob die van huis weg lopen. De oudste heeft een paar ‘losse draadjes’ in zijn hoofd en moet naar een speciale school. Uit protest gaan de broertjes op een avontuurlijke reis naar oom Kees in Groningen, waar ze vast met z’n drieën mogen wonen.

Wanneer: zondag 6 mei
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

 Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).