De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Greenscreen-fotosessie Casper en Emma (4+)
Elke zaterdag om 15.00 uur kan je in de zomervakantie naar de film Casper en Emma maken theater (4+) in ’t Hoogt. Casper en Emma zamelen geld in voor arme kinderen in India. Dat doen ze door een theatershow op te voeren, waarin hun onafscheidelijke knuffeldieren een grote rol spelen.
En op 18 augustus is er een speciale greenscreen-fotosessie met Casper en Emma! Neem je knuffel mee naar de bios en speel net als Casper en Emma samen met je knuffel theater. Ga je eigen knuffel versieren met glitters en stap samen met Casper en Emma op het toneel. Er wordt dan een foto gemaakt die je later per mail ontvangt.

Wanneer: zaterdag 18 augustus
Waar: Filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Meer info: website Hoogt

Cirque Moustache bij Koppelsteede
Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent. Ook gaan er klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Komend weekend kan je ze bezoeken bij Stadsboederij Koppelsteede!

Wanneer: 18 en 19 augustus
Waar: Koppelsteede, Utrecht
Meer info: website Cirque Moustache

Spieken bij de Beiaard op de Domtoren (7+)
Tijdens de rondleiding Spieken bij de beiaard krijg je een uniek kijkje in de wereld van de stadsbeiaardier van Utrecht. Malgosia Fiebig, stadsbeiaardier van Utrecht, bespeelt wekelijks het 353 jaar oude carillon. Tijdens deze rondleiding leer je niet alleen alles over de luidklokken en het carillon van de toren, maar krijg je ook de kans haar een bezoek te brengen terwijl zij het carillon aan het bespelen is. Ter afsluiting kan je genieten van het geweldige uitzicht over de stad. De rondleiding is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar en volwassenen.

Wanneer: zaterdag 18 augustus
Waar: Domtoren, Domplein, Utrecht
Meer info: website Domtoren

Superoma (6+)
Superoma is een vrolijk en muzikaal superheldenverhaal en een gebreide ode aan alle oma’s in een volledig gebreid decor door Anne Maike Mertens / STIP Theaterproducties. Deze voorstelling vindt plaats in het openluchttheater op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd en is gratis toegankelijk. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Wanneer: zondag 19 augustus
Waar: Binnenterrein van Castellum Hoge Woerd, de Meern
Meer info: website Podium Hoge Woerd

Techlab XL bij het Spoorwegmuseum
Van 11 t/m 19 augustus organiseert het Spoorwegmuseum een stoer en leerzaam techniekevenement: Techlab XL. In deze week draait alles om de werking van een trein. Techlab XL wordt opgebouwd rond een drietal thema’s die belangrijk zijn bij de voortbeweging van treinen: stoom, stroom en weerstand. Met spannende demonstraties en een aantal uitdagende proeven wordt de techniek achter de trein inzichtelijk gemaakt. Op het buitenterrein van het museum kunnen kinderen op drie verschillende eilanden zelf aan de slag.

Wanneer: 11 t/m 19 augustus
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).