De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Nomadenkamp Festival
Drie dagen lang presenteren De Vrijstaat en RAUM een festival vol dans, muziek, theater en onvervalste kofferbakkunst voor kinderen, jongeren en volwassenen met een avontuurlijk hart! De performances en installaties worden gemaakt door kinderen en jongeren samen met professionele kunstenaars tijdens de kunstvakantieweek van De Vrijstaat.

Wanneer: vrijdag 24 t/m zondag 26 augustus
Waar: RAUM, Berlijnplein, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Nacht van de Vleermuis (10+)
Ga tijdens de Europese Nacht van de Vleermuis naar Fort bij Rijnauwen en ontdek de wereld van de vleermuis. Rond september komen honderden vleermuizen naar Fort bij Rijnauwen om te baltsen en te paren. Daarna kruipen ze in het fort dicht bij elkaar en beginnen ze hun winterslaap. Tijdens de wandeling vertelt de boswachter van Staatsbosbeheer je alles over dit bijzondere dier. Want hoe werkt dat nou eigenlijk met die echolocatie? Natuurlijk maak je gebruik van een batdetector. Heel misschien zie je daar echte vleermuizen!

Wanneer: vrijdag 24 augustus
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: website Staatsbosbeheer

Zonnige Zondag op de boerderij
Op Boerderij de Zonnewijzer vertellen ze graag over het leven en werken op de boerderij en in een rondleiding kom je veel te weten over het melken en de koeien. Ook voor de kinderen is het een belevenis om alle dieren van dichtbij te zien én aan te raken! Met een stempelkaart in de hand kunnen ze deelnemen aan alle activiteiten, zoals de koeien maïs geven, de geiten aaien, een kalfje een flesje melk geven, met de pony wandelen, spelen in het stro, rijden op een trekker op het erf of lekker wat drinken in het boerencafé.

Wanneer: zondag 26 augustus
Waar: Boerderij de Zonnewijzer, Bunnik
Meer info: website boerderij de Zonnewijzer

Cirque Moustache bij Fort aan de Klop
Cirque Moustache reist door Nederland met een prachtige circustent. Ook gaan er klassieke circuswagens mee op tour en kan het publiek zich op elke locatie voorafgaand aan de voorstelling vermaken op de Kinderkaravaan. Er zijn verschillende circusmaterialen om mee te oefenen, kermisspelen voor jonge en oud, sideshows met de meest wonderbaarlijke verschijningen, en natuurlijk kun je genieten van de traditionele popcorn en suikerspinnen. Komend weekend kan je ze bezoeken bij Fort aan de Klop!

Wanneer: zondag 26 augustus
Waar: Fort aan de Klop, Utrecht
Meer info: website Cirque Moustache

Pinokkio in Museum Speelklok
De familievertelling is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi, en neemt je mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken. Nadat de blauwe fee een bezoek heeft gebracht aan het huis van robotmaker Gepetto verandert zijn leven. Zijn mooiste robot Pinokkio loopt en praat ineens. Maar Pinokkio komt al snel in de problemen en wordt door een schurk opgesloten in Luilekkerland, waar hij door het eten van betoverend snoepgoed verandert in een ezel! Zal Pinokkio zijn vader ooit nog terugzien?

Wanneer: 7 juli t/m 2 september (Iedere woensdag, zaterdag en zondag om 15.00 uur)
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: website Museum Speelklok

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

1 Reactie

Reageren
  1. Inez

    Wat hier vergeten wordt is de Showman’s Fair op het Berlijnplein.
    Een mini-Parade, heel gezellig en niet duur. Heel geschikt voor ouders en kinderen.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).