De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste uittips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 6 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd! 

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (6+)

Ontdek Fort Ruigenhoek met de gids van Staatsbosbeheer en geniet van de natuur rond het fort. Fort Ruigenhoek is in de 19e eeuw gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de schuwe das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Fort op de Ruigenhoekse Dijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

Draken & Deuntjes

Draken & Deuntjes’ zijn vijf fabelachtige en muzikale kinderfilmpjes voor jonkvrouwen en ridders vanaf 5 jaar.
Duik mee in de avonturenwereld van de Kleine Koning die graag een eenhoorn als huisdier wilt of ga mee op drakenjacht met twee kleine prinsessen. Ook kan je Eliette ontmoeten, een meisje van acht jaar, dat woont in een land waar de koning muziek heeft verboden… Zou ze samen met haar vriend de troubadour terug kunnen fluiten en zingen?

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Filmtheater ‘t Hoogt, Utrecht
Meer info: website t Hoogt

Theater op zondag

Op zondag 12 november zijn er weer mooie theatervoorstellingen te zien. Ga naar de dansvoorstelling Binnenbeest (6+) van de Dansers in Podium Hoge Woerd in de Meern. Of bezoek de muzikale en avontuurlijke familievoorstelling De Reuzenperzik (7+), de klassieker van Roald Dahl in de Stadsschouwburg Utrecht. Of kies voor de western van Hollandse bodem De kleine Cowboy (4+) van Het Laagland bij Theater aan de Slinger in Houten! Sint Maartens kinderfeest in Domkerk

Op zondag 12 november van 15.00 tot 18.00 uur is er in de Domkerk het traditionele Sint Maartensfeest voor kinderen. Sint Maarten is de schutspatroon van Utrecht en van de Domkerk, die ons leerde te delen. Door samen lampionnen te maken, te eten, te drinken en te zingen, willen we Sint Maarten gedenken. Het feest is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. Natuurlijk wordt het Sint Maartensverhaal verteld en worden de liedjes over Sint Maarten gezongen. Tot slot gaan de kinderen met hun zelfgemaakte lampion langs de deuren in de sfeervol verlichte straten rond de Dom.

Wanneer: zondag 12 november
Waar: Domkerk, Utrecht
Meer info: website Domkerk

Sint Maarten op de boerderij

Op zaterdag organiseert Hoeve Ravenstein weer een mooie Sint Maarten optocht over het schemerige Landgoed Groeneveld. Vanaf 15.00 uur zijn er leuke activiteiten voor de kinderen en is het Boerderijterras geopend en rond 17.00 uur start de lampionnenoptocht in 2 groepen: voor de grotere kinderen en een kortere route voor de kleintjes. Na afloop kun je genieten van een heerlijke kop soep met brood. Geef je van tevoren wel even op via de website van Hoeve Ravenstein.

Wanneer: zaterdag 11 november
Waar: Hoeve Ravenstein, Baarn
Meer info: website Hoeve Ravenstein

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).