De leukste weekendtips speciaal voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips speciaal voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips speciaal voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips speciaal voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

SOL prikkelend peuter en kleuterfestival
SOL is een prikkelend festival voor peuters, kleuters en hun families. Voel, ruik, kijk, proef, speel, maak en verwonder je op de zondagochtend. De muziekvoorstelling Strek speelt in de theaterzaal. Daaromheen zijn er allerlei activiteiten te beleven.

Wanneer: zondag 9 februari (9.30 – 13.00 uur)
Waar: Wilde Westen, Cereolfabriek, Utrecht
Meer info: 
website Het Wilde Westen

Verhaalatelier: Olifant is verliefd (3+)
Ontdek bij het verhaalatelier iedere maand een bijzonder prentenboek. Deze keer lezen we ‘Olifant is verliefd’ van Davide Calli & Alice Lotti. Na het voorlezen knutsel je een kunstwerk speciaal voor Valentijnsdag.
Het verhaalatelier is voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. Dit vrolijke voorleesfeest duurt ± een uur. De Bibliotheek probeert de taalontwikkeling van peuters en kleuters door creativiteit te stimuleren.
Na afloop staat er limonade voor je klaar.

Wanneer: 8 en 9 februari
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum en Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: 
website Bibliotheek Utrecht

Radio Vrijstaat
Ga naar RADIO VRIJSTAAT en maak jouw eigen podcast. Laat iedereen horen wat jij te vertellen hebt! Reportages maken, verslaggeving, interviewen en presenteren… Hoe vertel je een goed verhaal? Wat maakt het spannend? Met behulp van geluiden, stem acteren en muziek creëer je een nieuwe wereld binnen de muren van de studio.

Wanneer: 8 en 9 februari
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: 
website Radio Vrijstaat

Dirk Scheele: In Holland staat een huis (2+)
In een groot meezingfeest voor jong en oud speelt Dirk Scheele de allerleukste Oudhollandse liedjes, maar dan natuurlijk helemaal op z’n Dirks. Dirk steekt grote Oudhollandse hits als ‘Ik zag twee beren’, ‘Op een grote paddenstoel’, ‘Cowboy Billie Boem’ en ‘Helikopter’ in een heel nieuw jasje. Wat dacht je van ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ in een swingende funk- en ska-versie en ‘In de maneschijn’ in een fluisterversie? Met ieder liedje gebeurt wel iets leuks en verrassends.

Wanneer: zondag 9 februari
Waar: Podium Hoge Woerd, de Meern
Meer info: 
website Podium Hoge Woerd

Gluren bij de Buren
Op zondag 9 februari 2020 worden huiskamers door de hele gemeente omgetoverd tot tijdelijke podia voor lokaal talent. Het Perzisch tapijt wordt tot podium gebombardeerd en de hoekbank tot tribune. Tussen 12.00 en 17.00 uur zijn er optredens van rapformaties tot theatermakers en van cabaretiers tot 30-koppige koren. Kortom, voor ieder wat wils en ook nog eens gratis toegankelijk.

Wanneer: zondag 9 februari
Waar: Diverse huiskamers in Utrecht
Meer info: 
website Gluren bij de Buren

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen.

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).