De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Mini-tentoonstelling Quentin Blake
De ‘GVR’, ‘Mathilda’ en ‘Sjakie’ (van de chocoladefabriek) Over heel de wereld kunnen kinderen en volwassenen ze wel uittekenen. Dat is onder andere te danken aan illustrator Quentin Blake. Gam naar de mini-tentoonstelling ‘De vrienden van Quentin Blake: Matilda, Mr Stink en de Minpins’. Met leuke vragen en tekenopdrachten. Niet alleen leuk voor kinderen!

Wanneer: 23 t/m 27 oktober
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: 
website Bibliotheek Utrecht

Herfststukjes: Tijd voor theater
Als de verwarming weer aan gaat, de winterjas uit de kast komt en de blaadjes beginnen te vallen weet je dat het tijd is voor Herfststukjes. Dé tijd dat je je in het theater kan laten meevoeren door de mooiste, grappigste, soms bizarre of ontroerende verhalen. Ook deze herfstvakantie is er door vijf theaters in de regio Utrecht een mooie selectie van voorstellingen gemaakt voor kinderen tot en met twaalf jaar. Reserveer gauw kaartjes voor jou favoriete voorstelling!

Wanneer: t/m 27 oktober
Waar: Diverse theaters in Utrecht
Meer info: 
website Jeugdtheater in de vakantie

Nacht van de Nacht
Beleef het donker deze zaterdagavond op verschillende manieren. Geniet van de stilte, luister naar spannende verhalen, dans in de silent disco en ga vleermuizen en uilen spotten op één van locaties in de regio in het kader van de Nacht van de Nacht.

Wanneer: zaterdag 26 oktober
Waar: o.a. Steede Hoge Woerd in De Meern, Fort Maarsseveen in Maarssen en Fort Rhijnauwen en Fort Vechten in Bunnik
Meer info: 
website Nacht van de Nacht

Speurtocht Bon Voyage! Ik ga op reis en ik neem mee…
Ga in de herfstvakantie op reis door Kasteel de Haar! Ontdek, aan de hand van een heus paspoort, in welke landen de baron en barones zijn geweest en wat zij daar allemaal hebben beleefd. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Dan voltooi je de reis en ontvang je paspoort-stickers, waarmee je jouw paspoort compleet maakt. Vergeet je niet een selfie te maken voor de pasfoto?

Wanneer: 12 oktober t/m 27 oktober
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: 
website Kasteel de Haar

Muzikale familievoorstelling Museumvlieg
Tussen de eeuwenoude museumstukken, ordners, bureaustoelen en ratelende printers van Museum Speelklok stuiten twee mannen op onverwacht bezoek. Een paar glimmende oogjes loeren uit een propje papier, harige pootjes rennen over het bureau. De museummedewerkers gaan de strijd aan met hun grimmige visite, maar raken hun zelfbeheersing en stropdassen volledig kwijt.
Spelend, vliegend en vallend nemen de mannen van Dender je mee in hun ter plekke getekend universum. Kom kijken naar deze krachtmeting tussen mens en beest, met live muziek van de instrumenten uit het museum en live cartoongeluiden.

Wanneer: t/m 27 oktober
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).