De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor het weekend voor je geselecteerd!

Techlab XL: het evenement voor stoere kids
In de zomervakantie staat niet alleen het Techlab maar het hele museum in het teken van techniek. Tijdens Techlab XL zijn er op verschillende plekken buiten in het Spoorwegmuseum leuke, verrassende en coole activiteiten en experimenten te doen rond de thema’s stoom, stroom en wrijving. Ga het zelf testen tijdens een dagje in de zomervakantie!

Wanneer: 17 augustus t/m 1 september
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: 
website Spoorwegmuseum

Zomerse Zondagen: Het Jaarfeest van St. Hilarius (4+)
Op het jaarfeest stroomt het volk samen op het marktplein. Voor één dag in het jaar bestaan er geen rangen en standen, maar is iedereen gelijk: de slachter drinkt met de rentmeester, de boer met de schout en de bezembinder speelt met de jonker. Zelfs jonkvrouw Isabelle vertoont zich in het openbaar. Het volk kan genieten van de getrainde roofvogels, vaandelzwaaien en een heus toernooi. Een vrolijke dag, totdat iemand probeert roet in het eten te gooien. Hoe zal dit middeleeuwse sprookje aflopen…

Wanneer: zondag 18 augustus
Waar: Binnenterrein Castellum Hoge Woerd, De Meern
Meer info: 
website Podium Hoge Woerd

Op draaiorgelavontuur met de orgelman
Wil jij je voor eventjes een echte orgelman of orgelvrouw voelen? Ga dan naar Museum Speelklok en verdien je eigen draaiorgeldiploma. Tijdens het draaiorgelavontuur met de orgelman kom je alles te weten over de kleinste en grootste orgels van Museum Speelklok. Hoor het verhaal over de buikorgeltjes, zing mee met liedjes van de straatorgels en dans samen in het Dans Paleis op de muziek van de kermis- en dansorgels!

Wanneer: 6 juli t/m 1 september
Waar: Museum Speelklok, Utrecht
Meer info: 
website Museum Speelklok

Kinderspeurtocht Bon Voyage (6+)
Ga op reis door Kasteel de Haar! Ontdek, aan de hand van een heus paspoort, in welke landen de baron en barones zijn geweest en wat zij daar allemaal hebben beleefd. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Dan voltooi je de reis en ontvang je paspoort-stickers, waarmee je jouw paspoort compleet maakt. Vergeet je niet een selfie te maken voor de pasfoto?

Wanneer: in de zomervakantie elke dag geopend
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: 
website Kasteel de Haar

Workshops in het paviljoen: Zo Binnen Zo Buiten (6+)
Kunst hoeft niet mooi of duur te zijn, maar kan via materiaal, kleur en vorm iets vertellen. Door materiaal anders in te zetten, verandert de manier waarop je naar voorwerpen kunt kijken. Dat doet kunstenaar Jessica Stockholder ook, zoals je kunt zien in haar tentoonstelling in het Centraal Museum. Bekijk Stockholders kunst en ga daarna in het paviljoen zélf aan de slag met allerlei materialen. De hele zomer kun je meedoen aan workshops, onder aanvoering en begeleiding van studenten van de HKU.

Wanneer: 15 augustus t/m zondag 1 september
Waar: Centraal Museum, Utrecht
Meer info: 
website Centraal Museum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).