De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Foto: Mijn zus woont op de schoorsteenmantel
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Mijn zus woont op de schoorsteenmantel (9+)
De tienjarige Jamie verliest zijn zus bij een aanslag. Het huwelijk van zijn ouders overleeft deze heftige gebeurtenis niet en Jaimie verhuist met zijn vader en zus Jasmijn naar een dorp. In zijn nieuwe klas komt Jaimie naast Sunya te zitten. Hij wordt tot over zijn oren verliefd op het enige Islamitische meisje van de school, maar houdt dat goed verborgen voor zijn vader. Die snapt er toch niks van. Wanneer de pestkoppen van de klas Sunya treiteren moet Jamie wel in actie komen… toch?

Wanneer: vrijdag 22 maart
Waar: BEER muziektheater, Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Zaagdemonstraties en rondleiding
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk. De rondleidingen worden gegeven door enthousiaste gidsen. Je waardering voor de rondleiding kun je na afloop uiten met een bijdrage in de molenaarspot.

Wanneer: zaterdag 23 maart
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

Aladdin (6+) van Theater Terra
Laat je betoveren door de magische wereld van Aladdin in deze familiemusical naar het bekende sprookje van Duizend-en-één-nacht. In een betoverde stad probeert lefgozertje Aladdin een mooie prinses te redden uit de handen van een boze tovenaar. Daarbij kan hij de hulp van de geest uit een magische wonderlamp goed gebruiken. Maar de tovenaar probeert deze wonderlamp zelf in handen te krijgen. Om de prinses te redden en de tovenaar te verslaan moet Aladdin bewijzen dat hij het in zich heeft om een echte prins te worden!

Wanneer: zondag 24 maart
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Familielezing: Wie Wat Waar Waarom (8+)
Vraag jij je weleens af waarom de lucht blauw is? Of wat er gebeurt als robots te slim worden? Of hoe dieren met elkaar praten? Wetenschappers vragen zich ook veel af en hebben er zelfs hun werk van gemaakt. Ze proberen antwoorden te vinden en doen dat op allerlei manieren. In de Wie Wat Waar Waarom familielezingen vertellen Utrechtse wetenschappers je alles over hun onderzoek. Na de interactieve lezing kun je zelf aan de slag met de leukste onderzoekjes of experimenten.

Wanneer: zondag 24 maart
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (4+)
Ga mee met de gids van Staatsbosbeheer en ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk! Het fort is rond 1870 gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over het fort en hoe de soldaten hier vroeger leefden. Maar ook over de bomen en planten rond het fort, en hoe die een rol speelden bij de verdediging van het fort. Tegenwoordig voelen bijzondere diersoorten zich hier thuis, zoals de das en de ijsvogel.

Wanneer: zondag 24 maart
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).