De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Werkspoor Festival
Voor de derde keer keert het Werkspoor Festival tijdens het Paasweekend terug in de Werkspoorkathedraal, Utrecht. Ontdek bijzondere pop-up keukens, gezellige barretjes, live entertainment en een leuk programma voor de kinderen. Van jong tot oud, iedereen is welkom!

Wanneer: 19 t/m 22 april
Waar: Werkspoorkathedraal, Utrecht
Meer info: 
website Werkspoor Festival

De start van het fortenseizoen
De spannende forten, kastelen, bunkers en vestingsteden van de waterlinies gooien hun poorten open in het weekend van 20 t/m 22 april. Ga mee met de familiewandeling bij Fort Rijnauwen, doe een speurtocht op Fort Hoofddijk of over Fort Vechten en neem eens een kijkje bij Festival Tweetakt bij Fort Ruigenhoek.

Wanneer: 20 t/m 22 april
Waar: Diverse locaties in de regio
Meer info: 
website Forten

Wandelen met de bokken
Zin in een fijne wandeling in het fraaie landschap rond de Lek en de forten van de Hollandse Waterlinie? Met als grote extra een fraai gezelschap?
Van 1 april tot 1 oktober start er iedere zaterdag in de even weken om 10.30 uur een begeleide wandeling. Met 10 bokken en 1 bokkenpiloot ga je op pad over klompenpaden, door de Uiterwaarden, over vlonders en over de forten. Inclusief drinken en wat lekkers. Geschikt voor jong en oud, kinderen vanaf groep 3.

Wanneer: Iedere oneven zaterdag van 1 april tot 1 oktober 10.30-12.30
Waar: Startpunt op Eiland van Schalkwijk: exacte lokatie wordt dag vooraf doorgegeven.
Meer info: 
Facebookevent

Foto: Anna van Kooij

Park 6 Family Pasen bij TivoliVredenburg 
Op paaszondag is het feestelijke indoorpark open voor het hele gezin. Park 6 staat vol met gratis arcade games, spelletjes en mega-twister. Voor deze Paaseditie is er speciaal een TikTokChallenge. Maak de meest grappige, schattige, coole clips. Er wordt gezorgd voor maffe verkleedkleren en hilarische items om een middag lang te TikTokken. Zorg wel zelf voor een telefoon… Maar natuurlijk kun je ook knutselen en paaseieren versieren. Park 6 Family is gratis toegankelijk voor het hele gezin.

Wanneer: zondag 21 april
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: 
website TivoliVredenburg

Klokken Spelen! (5+)
De kinderen leren alles over de klokken, het luiden en het beieren. In de Egmondkapel staat een heus kindercarillon waarop de kinderen zelf mogen spelen. In de kapel zijn eveneens twee kleine luidklokken opgehangen. Hier kunnen de kinderen ook ervaren hoe het is om echte klokken te luiden. Natuurlijk ontbreekt het uitzicht vanaf de top van de toren niet. Deze kinderrondleiding is speciaal geschikt voor kinderen van 5-10 jaar oud maar het hele gezin is van harte welkom!

Wanneer: 19 t/m 26 april
Waar: Domtoren, Utrecht
Meer info: 
website Domtoren

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).