De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

De leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

De vriendelijke draak (4+) & Makey Makey (8+) in de bieb
De vriendelijke draak is een spannende muzikale voorstelling over draken en vooroordelen. Teun denkt dat hij alles weet van draken. Ze zijn bloeddorstig, gemeen en niet te vertrouwen. Maar eigenlijk heeft Teun nog nooit een echte draak gezien. Zijn ze wel gemeen, of is dit juist een vriendelijke draak?
Oudere kids kunnen hun eigen lievelings-instrument bouwen en aansluiten om daarna muziek te gaan maken. De robot zal drummen om het orkest te begeleiden!

Wanneer: vrijdag 3 mei
Waar: Centrale Bibliotheek, Utrecht
Meer info: 
website Bibliotheek Utrecht

Koeiendans & Poppentheater op de boerderij
Ieder jaar wordt iedereen uitgenodigd om te komen kijken op de dag dat de koeien naar buiten gaan. Bij deze eerste keer dansen de koeien in de wei. Het zonlicht, de wind, de ruimte en de kleuren maken dat de koeien gekke bokkensprongen maken.
En bezoek dit jaar ook de theatervoorstelling ‘Boerin Fransje en de dansende koeien (3+)’. Boerin Fransje is er helemaal klaar voor: de koeien en alle andere dieren mogen naar buiten. Dat is een groot feest. Het is wel heel veel werk allemaal en boerin Fransje droomt dan ook dat ze een keer in haar leven een prinses zou willen zijn…

Wanneer: zaterdag 4 mei
Waar: Landwinkel de Hooierij, De Bilt
Meer info: 
website de Hooierij

Beatjes uit eigen tuin
Kinderopvang Door Ouders ‘De Oase’ presents: Beatjes uit eigen tuin, festival voor peuters en kleuters die niet stil kunnen blijven zitten!
Er is een superleuke muziekworkshop van Utrechtse muzikant BinkBeats. Voorafgaand is er een knutselworkshop waarin de kids hun eigen muziekinstrumentjes gaan knutselen waarmee ze daarna in de workshop kunnen meespelen met het Binkbeats orkest.
De kinderopvang Door Ouders locatie De Oase (ouderparticipatiecreche) bevindt zich aan park Transwijk, op loopafstand van het Bevrijdingsfestival.
Tussen 11 en 16 uur is er een doorlopend muzikaal en knutselprogramma. Ouders kunnen, naast een kopje koffie of thee drinken, meer informatie krijgen over de locatie en kinderopvang door ouders, terwijl de kinderen kunnen spelen in de grote ‘Oase’ tuin.

Wanneer: 5 mei
Waar: Kinderdagverblijf de Oase, Lomanlaan 103a, Utrecht
Meer info: 
Facebookevent

Kinderspeurtocht Bon Voyage bij Kasteel Haarzuilens (6+)
Ga vanaf 20 april op reis door Kasteel de Haar! Ontdek, aan de hand van een heus paspoort, in welke landen de baron en barones zijn geweest en wat zij daar allemaal hebben beleefd. Weet jij alle vragen goed te beantwoorden? Dan voltooi je de reis en ontvang je paspoort-stickers, waarmee je jouw paspoort compleet maakt. Vergeet je niet een selfie te maken voor de pasfoto?

Wanneer: t/m 12 mei
Waar: Kasteel de Haar, Haarzuilens
Meer info: 
website Kasteel de Haar

Lev (6+)
Lev heet hij. Omdat hij lef heeft én omdat Lev een afkorting van Leven is. Lev is kwijt. Zijn moeder zoekt hem overal, maar hij laat zich niet vinden. Hij wil de wijde wereld in, op avontuur! ‘Lev’ is een muzikaal feest. Vijf acteurs, een achtkoppig koor én het publiek zingen de liederen van het hele leven. Een voorstelling over het langzamerhand vinden van je eigen stem.

Wanneer: zondag 5 mei
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: 
website Stadsschouwburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).