De Uitdagen van Jette Pellemans: “Even paniek maar wat een geweldige dinsdag!” | De Utrechtse Internet Courant De Uitdagen van Jette Pellemans: “Even paniek maar wat een geweldige dinsdag!” | De Utrechtse Internet Courant

De Uitdagen van Jette Pellemans: “Even paniek maar wat een geweldige dinsdag!”

De Uitdagen van Jette Pellemans: “Even paniek maar wat een geweldige dinsdag!”

Jette Pellemans is bestuurslid van de ICU. Dat betekent deze week voor haar rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan. Als ze een momentje over heeft doet ze voor DUIC verslag van haar activiteiten. Vandaag kijkt ze terug op een mooie dinsdag.

Wat een geweldige dag! En wat is het toch leuk om ICU (Introductie Commissie Utrecht) te zijn. Dat de hele stad op z’n kop staat door een evenement waar je met z’n zessen een jaar lang aan hebt gewerkt, is heel bijzonder.

Paniek in de tent

Al begon de dinsdag met wat paniek. Ik werd om half acht wakker gebeld door de chef lunch van vandaag: wat voor weer het werd. Ik ben contactpersoon met Meteoconsult die ons desgevraagd van een gespecificeerd ‘weerconsult’ voorzien. Na een belletje bleek de voorspelling: 80 procent kans op neerslag op het tijdstip van de lunch, een hoge intensiteit van de buien met mogelijk windstoten en onweer. ‘Dat is wel een risico’, vertelde de weerman me aan de telefoon. Snel overleg met alle partijen, veel belletjes en smsjes. Beslissing: het regenprogramma gaat in en we verplaatsen de lunch van het Lepelenburg naar onze grote tent op University College.

Met dit soort beslissingen is je dag als ICU-lid gevuld. De hekken zijn niet op tijd geleverd; kunnen we dan wel verder met de opbouw? Prins Friso is overleden; moeten we daar rekening mee houden in de programmering? Een DJ is te laat; gaan we de line-up aanpassen? Leuk, en soms vrij hectisch. Maar met vaak een mooi resultaat!

Trots

Zoals gisteren tijdens één van mijn hoogtepunten van de UIT: het Oudegrachtconcert. Dit nieuwe onderdeel hebben we al tijdens ons eerste heiweekend verzonnen. Wat zou het gaaf zijn om een concert op het water te hebben op het mooiste stukje van Utrecht. De organisatie van zo’n nieuw onderdeel was niet mis. We hebben meerdere keren gedacht: dit is té veel werk, dit is te moeilijk. Maar wat waren we trots toen we vanmiddag in de zon (!!!) op het terras van de Winkel van Sinkel stonden, al die mensen zagen die spontaan de wave instarten op de muziek van de bands op de boten. Echt geweldig!

Reflectie

De dinsdagavond is traditioneel ‘verenigingsavond’, waarop de UIT geen programma aanbiedt zodat de verenigingen kunnen laten zien wat ze in huis hebben. Dat bood ons kans om met z’n allen even te eten en te overdenken wat voor mooie dag het was vandaag. Morgen verder! Dan staan de duurzame lunch, het studentevent en de Coen&Sander-show op het programma. Ik heb er zin in!

1 Reactie

Reageren
  1. Jos W. Lemaier

    Maandagmiddag zag ik in het Wilhelminapark allemaal vrolijke eerstejaars die van het mooie Utrechtse weer aan het genieten waren. Hun fietsen (ik schat zeker wel zo’n 500) stonden bosjes gestald zonder enig toezicht. Wij autochtonen weten dat er fietsen als de raven gestolen worden. Is het niet door echte dieven dan worden ze wel weggehaald door overijverige toezichthouders namens de gemeente. Ik vind dat geen eerstejaars het verdient met een gestolen fiets de kennismakings periode af te sluiten.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).