De Zelfgemaakte Kerstmarkt Mariaplaats: “Het is groot geworden maar moet klein blijven voelen” | De Utrechtse Internet Courant De Zelfgemaakte Kerstmarkt Mariaplaats: “Het is groot geworden maar moet klein blijven voelen” | De Utrechtse Internet Courant

De Zelfgemaakte Kerstmarkt Mariaplaats: “Het is groot geworden maar moet klein blijven voelen”

De Zelfgemaakte Kerstmarkt Mariaplaats: “Het is groot geworden maar moet klein blijven voelen”

Een limonadelab, zombie tuinkabouters en gehaakte kerstballen. Het is allemaal zelf gemaakt te koop op De Zelfgemaakte Kerstmarkt, zaterdag 14 december op de Mariaplaats. De eerste markt vond vier jaar geleden plaats, inmiddels staat de markt er vijf keer per jaar. ”Het is groot geworden, maar moet klein blijven voelen”, aldus initiatiefneemster Sanne Bloem. 

Een tijdrovend, sfeervol geheel

Het jaar na de eerste editie van De Zelfgemaakte Markt op de Mariaplaats, waren er direct zes markten. ”Nu wil ik de wereld! Dacht ik toen. Maar daar ben ik op terug gekomen. Ik wil graag dat de markt een sfeervol geheel is, en daar gaat veel tijd in zitten,” vertelt Bloem. De markt vindt nu vijf keer per jaar plaats in Utrecht, en vier keer Den Bosch.

Origineel, duurzaam en divers

Bij de eerste editie moest alles in no-time in elkaar worden gedraaid. ”Pas zes weken voordat de markt was had ik de vergunning rond. Toen moest ik als een gek aan de slag om mensen te vinden die mee wilden doen.” Inmiddels zijn er iedere editie zo veel aanmeldingen, dat er een selectie wordt gemaakt. ”Origineel, duurzaam en divers. Dat zijn onze selectie criteria. We kunnen natuurlijk niet bijvoorbeeld alleen maar zelfgemaakte kinderkleding aanbieden.” Sanne verkoopt ook haar eigen zelfgemaakte creaties. Ieder jaar stelt ze een een scheurkalender samen. Van recepten tot strips en cartoons, het is er allemaal in te vinden.

De Zelfgemaakte Markt, zaterdag 14 december, 11.00 – 17.00, Mariaplaats Utrecht.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).