Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht
Foto: winter-utrecht
Vrijdag  Concert: Leonard Cohen Tribute

Het is weer bijna weekend! Waar moet je zijn op 8 tot en met 11 december? DUIC geeft tips.

Donderdag schermafbeelding-2016-12-06-om-15-37-38
Concert: Jason Lindner, Now vs. Now
In Tivoli’s Cloud Nine geeft toetsenist Jason Lindner op de avond van 8 december een concert. Zijn elektronische muziek heeft invloeden van soul en jazz. De Amerikaan leidde de jaren negentig een big band en was vaste toetsenist bij de Smalls Jazz Club in New York.
facebook_logo_detail

 

Vrijdag leonard-cohen-tribute
Concert: Leonard Cohen Tribute
Niemand kon het missen; de Canadese zanger en songwriter Leonard Cohen (1934) overleed in november dit jaar. Utrechtse muzikanten brengen vrijdagavond een ode aan hem in de Sint-Antoniuskerk in Lombok, onder wie Lisa Bleijenberg en initiatiefnemer van het evenement Daniel Tempelman. Die laatste zal ook vertellen over Cohens werk en leven.
facebook_logo_detail

Zaterdag schermafbeelding-2016-12-07-om-15-09-40
Bierfestival: Utrechts Winter Bierfest Zuilen
Het Bockbierfestival ging dit jaar niet door, maar Oproer Brewpub en dB’s Oefenstudio’s maken dat goed. Die bundelen de krachten met Utrechtse brouwers (zoals Neobosski en De Leckere) tijdens het Winter Bierfest. Proef vanaf 13.00 uur in het CAB-gebouw in Zuilen 28 winterbieren. Eind van de middag is er live muziek. Entree is gratis, of betaal € 10 en krijg een proefglas en vier muntjes. Een proefglas is € 2.

Hele weekend
Knüss Winterfest: Geen tekort aan feestelijke activiteiten tijdens Winter Utrecht, de periode van 5 november tot 15 januari. Drie op een rij:

winter-utrecht-016-1024x682

Vr t/m zo
Allerhande Kerstfestival
Bourgondische dagen in het Spoorwegmuseum: foodstands, kooksessies, workshops en live muziek – onder meer van gospelmuzikanten, kerst is immers een christelijke traditie.

Vr t/m zo
Fonteyn Festival
De wintereditie van het Utrechtse wijnfestival Fonteyn! Proef op Janskerkhof op je gemak de lekkerste wijnen van verschillende wijnhuizen en -cafés, schaf eventueel een flesje aan en eet iets bij de verschillende foodtrucks. Er zijn speciaalbiertjes en natuurlijk glühwein.

Zondag
Kerstmarkt Twijnstraat
Neem een kijkje op de kerstmarkt in de Twijnstraat, tussen 11.00 en 18.00 uur. Een klassieke kerstmarkt met aan sfeer geen gebrek; muziek, kraampjes met lekker eten en drinken en (handgemaakte) spulletjes.

Zaterdag schermafbeelding-2016-12-07-om-14-42-03
Actie: Amnesty International Schrijfmarathon
Jaarlijks organiseert Amnesty een ‘schrijfmarathon’: 24 uur om zo lang als je wilt een brief (of brieven) te schrijven aan bijvoorbeeld Edward Snowden en Annie Alfred: mensen die gemarteld zijn om geloof of afkomst, of hebben vastgezeten voor het uiten van hun mening. Een internationale actie tegen onrecht. In 030 kan schrijven thuis, in de openbare bieb, maar bijvoorbeeld ook in het Literatuurhuis.

 

Zaterdag schermafbeelding-2016-12-06-om-17-04-41
Try-out: La Pat, Winter’s Choice
Zangeres Patty Trossèl is terug van weggeweest. Na een afwezigheid (ze hing uit in Hollywood en India) staat de Nederlandse zangeres (’63) met de try-out van Winter’s Choice in de Nederlandse theaters. De zangeres, die debuteerde met haar cd Eine Frau für die Liebe, komt met oud en met nieuw werk. Een thema van Winter’s Choice: kwetsbaarheid. Zaterdagavond in Theater Schiller.
facebook_logo_detail

Zondag schermafbeelding-2016-12-07-om-15-03-09
Hype: Mannequin Challenge Utrecht
De nieuwste hype op social media is de Mannequin Challenge; in een houding bevriezen tot de camera weer uitgaat. Die ontstond in de Verenigde Staten, waar beroemdheden als Ellen DeGeneres en Michelle Obama al meededen. Nu is het aan Utrechters om met z’n allen voor paspop te spelen. Doe vanaf 13.00 uur mee op de Neude… of lach om hoe anderen het doen.
facebook_logo_detail

Zondag schermafbeelding-2016-12-07-om-14-55-37
Komedie: Kleinste Comedy Club van Nederland on tour
Een avondje lachen in de Poort op Ledig Erf: daar staan zes cabaretiers op het programma – (nog) wat onbekendere, zoals Davey Turnhout en Jean van Seventer. Ken je ze niet? Ach, voor een ticketprijs van € 3 mogen ze best wat tegenvallen. De combinatie ticket, drankje en diner is € 20 euro.
facebook_logo_detail

 

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).