Dit is er te doen op Bevrijdingsdag in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er te doen op Bevrijdingsdag in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er te doen op Bevrijdingsdag in Utrecht

Dit is er te doen op Bevrijdingsdag in Utrecht
Archieffoto van het Bevrijdingsfestival in Transwijk.
Ook in Utrecht wordt aanstaande zondag Bevrijdingsdag gevierd. Naast het grote bevrijdingsfestival in Park Transwijk zijn er nog genoeg andere feesten. Dit is er op 5 mei allemaal te doen in Utrecht.

Ook in Utrecht wordt aanstaande zondag Bevrijdingsdag gevierd. Naast het grote bevrijdingsfestival in Park Transwijk zijn er nog genoeg andere feesten. Dit is er op 5 mei allemaal te doen in Utrecht.

Het bevrijdingsfestival in Transwijk. Foto: Bas van Setten / DUIC.

Bevrijdingsfestival Utrecht

Eigenlijk behoeft het Bevrijdingsfestival in Park Transwijk geen introductie meer. Jaarlijks komen er meer dan 40.000 mensen op het evenement af waarmee de bevrijding van Nederland in 1945 gevierd wordt. Met optredens van onder andere Kraantje Pappie, Valentino, Thomas Azier, Jonna Fraser, 2ManyDJ’s, Leafs en EUT wordt deze dag weer een feestje. Jaarlijks wordt het festival heel druk bezocht, dus verwacht naast optredens, lezingen, eten en drinken ook lange rijen.

Waar? Park Transwijk
Hoe laat? 12.30 tot 23.00 uur
Hoe duur? Toegang gratis

Foto: Robert Oosterbroek

SONO x Filmcafé: Bevrijdingsfestival

Voor de mensen die liever naar een wat knusser feestje gaan dan het grote feest in Transwijk organiseren het Filmcafé en SONO Events een bevrijdingsfestival in Zuilen. Hier vind je speciaalbiertjes, verzorgd door Brouwerij Oproer, kraampjes met vintage kleding, en natuurlijk muziek. In een uiteenlopend programma met onder andere Ici Sans Merci, komen techno, house, electro maar ook Braziliaanse boogie voorbij.

Waar? Filmcafé in Zuilen
Hoe laat? 13.00 tot 23.00 uur
Hoe duur? Toegang gratis.

Vrijheidsdag bij Soia

Vier je vrijheid op het strand in Oog in Al bij strandtent Soia. Je kunt hier genieten van een biertje en disco, maar ook kun je zoals gewoonlijk wat gaan eten bij Soia. Tot 15.00 uur kun je gewoon bestellen van de menukaart, en hierna komt er een aangepast menu.

Waar? Strand Oog In Al
Hoe laat? 11.00 tot 22.00 uur
Hoe duur? Toegang gratis

Lombok Straatfeesten

Lombok viert bevrijdingsdag voor de 37e keer met de Lombok Straatfeesten. Op de rommelmarkt verkopen veel wijkbewoners hun spullen, en de muziek op straat wordt verzorgd door drummers, een blazer en danseressen van brassband AGOGO, de Swing Dixieland Band en saxofoonorkest Tutti Saxi. In de speeltuin Bankaplein is de hele dag een kinderprogramma.

Waar? Lombok
Hoe laat? 07.30 tot 17.00 uur
Hoe duur? Gratis

Jazzbende: Bevrijdingsdag

Tijdens de bevrijdingsdageditie van Jazzbende kun je in Hofman Café genieten van plaatjes van dj Meneer Funkel in combinatie met de jazzmuzikanten die live op het podium staan. Verwacht hier veel klassieke nummers op vinyl en verrassende gastoptredens.

Waar? Hofman Café
Hoe laat? 15.00 tot 18.00
Hoe duur? Toegang gratis

Basis: Luuk van Dijk all night long

Heb je aan één dagje feesten niet genoeg? Dan kun je de dag afsluiten en de nacht beginnen in de Basis. Luuk van Dijk verhuist van het Vrijstad Festival naar de Basis en zal hier tot vroeg in de ochtend de muziek verzorgen.

Waar? Basis
Hoe laat? 23.00 tot 06.00.
Hoe duur? Een ticket is tot middernacht 5 euro en daarna 10.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).