Dit is er dit weekend te doen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in Utrecht - De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht
Ontsnappen aan de Halloween-gekte kan dit weekend bijna niet; diverse uitgaansclubs organiseren een avond waar je de rillingen van krijgt. Gelukkig klinken er ook de sprookjesachtige klanken van Radiohead door toppianist Ralph van Raat in TivoliVredenburg en is er in Theater Schiller het humorvolle optreden van de ‘kattige’ winnaressen van het Utrechts Kleinkunst Festival 2016. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

Ontsnappen aan de Halloween-gekte kan dit weekend bijna niet; diverse uitgaansclubs organiseren een avond waar je de rillingen van krijgt. Gelukkig klinken er ook de sprookjesachtige klanken van Radiohead door toppianist Ralph van Raat in TivoliVredenburg en is er in Theater Schiller het humorvolle optreden van de ‘kattige’ winnaressen van het Utrechts Kleinkunst Festival 2016. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

schermafbeelding-2016-10-27-om-00-34-19
Ralph van Raat speelt Radiohead

De Nederlandse pianist Ralph van Raat laat in TivoliVredenburg zijn vingers over de toetsen gaan voor adembenemende uitvoeringen van Radiohead-hits. De Amerikaan Chistopher O’Riley oogstte eerder al succes met het herschrijven van nummers als Karma Police en Let Down voor de piano en Van Raat brengt nu deze pracht in Utrecht ten gehore. Hij speelt méér op deze avond, van Debussy tot John Adams. Ja: klassiek. Van Raat weet wel raad met zijn instrument; de klanken van klassiek en modern strengelen deze avond op natuurlijke wijze, liefdevol ineen.

Wanneer? Donderdag 27 oktober vanaf 21.00 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? € 22 / CJP-pas € 17,50

14570229_566586496868123_7335258859909455592_n
Halloween-feesten

Ook dit jaar is volop keuze uit huiveringwekkende feesten rond Halloween. Vrijdag heeft De Helling een bonte avond in horror-style, dus wees gewaarschuwd en kies natuurlijk voor een toepasselijk uiterlijk. De snelste kaartjes zijn uitverkocht, de gewone kaartjes niet. Er zijn ook tickets aan de deur verkrijgbaar.
Het feest Happy Feelings komt zaterdagavond weer naar de Winkel van Sinkel, deze keer in Halloween-thema. Ondervind in de griezeltempel of je tussen de vampiers en zombies happy feelings krijgt – maar de vrolijke ‘90s en 00s’-hits, disco en house moeten ‘t klusje wel klaren.
Verder belooft Maggy Malou op de 28e spookachtige verrassingen, Stairway to Heaven verzekert kippenvel op de 29e en de Poema is lekker op tijd met op donderdag de 27e hun Halloween-huisfeest.

Wanneer, waar, hoe duur? Zie de evenementenpagina’s op Facebook

 

schermafbeelding-2016-10-27-om-00-44-31
Impakt Festival

Het is al begonnen, maar gaat door tot zondag: media- en kunstfestival Impakt. Voor iedereen die geïnteresseerd is in (digitale) kunst en zichzelf wel eens de vraag stelt: wat betekent authenticiteit nog – voor de consument van nu en op de sociale media? Er zijn films, experts vertellen en denkers denken hardop over ‘echt zijn’ in de moderne tijd; de 28e komt onder andere de ‘selfie’ aan bod. Spannend: verzamel elke ochtend om 11.00 uur in Theater Kikker om met een kunstenaar naar een geheime Airbnb-locatie te lopen, waar je met hem of haar zult brunchen en praten over film en media. Alleen luisteren mag natuurlijk ook.

Wanneer? Woensdag 26 tot zondag 30 oktober
Waar? Theater Kikker en verscheidene culturele instellingen in Utrecht
Hoe duur? Festivalticket € 30 / dagticket € 15

 

schermafbeelding-2016-10-27-om-00-46-29
Les Tigresses Rouges: VerDronken

VerDronken is een muzikale cabaretshow van Les Tigresses Rouges – ‘de ietwat onhandige femmes fatales’, schijn je ook te mogen zeggen. Dit Vlaamse duo, dat bestaat uit Karo Voets en Silke de Smedt, won dit jaar het Utrechts Kleinkunst Festival. Ze hebben beiden iets met katachtigen (dat zijn ze eigenlijk zelf, roepen ze) en dat ontdekten ze ooit toen ze samen in de Tijgerstraat woonden. Nu bespelen ze, roodharig en gehuld in luipaardprint, verschillende instrumenten en zingen ze prachtig meerstemmig in zowel het Frans als het Nederlands. De show in het Schiller Theater gaat over strijdlust en dominantie. Een hoofdingrediënt: humor.

Wanneer? Zaterdag 29 oktober van 20.30 tot 22.30 uur
Waar? Schiller Theater
Hoe duur? € 16 / met korting € 14

culturele-zondag
Culturele Zondag: Win-Win 

De Culturele Zondag (getiteld: Win-Win) staat deze keer in het teken van sociaal ondernemerschap in en rond Utrecht. Het gebeurt allemaal op vijf plekken in de stad, van Gevangenis Wolvenplein tot het oude postkantoor. Daar vertellen creatieve geesten hoe zij met hun onderneming de wereld een stukje beter maken. Denk aan de slaafvrije aanpak van Tony Chocolonely, hoe restaurant The Colour Kitchen mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpt, en de ‘zondeelauto’ van LomboXnet: een milieuvriendelijke auto die de Utrechtse lucht schoner moet maken en het groen groener. Er zijn workshops, een boerenmarkt, speelfilms en inspiratiesessies, genoeg te doen dus. Een hoogtepuntje is de lancering van de Luchtradar, in de Winkel van Sinkel. Die meet de luchtkwaliteit op verschillende plekken in de stad; de resultaten zijn af te lezen van een scherm op de Stadhuisbrug, of online.

Wanneer? Zondag 30 oktober
Waar? Op verschillende locaties in de hele stad
Hoe duur? Gratis, tenzij anders vermeld

schermafbeelding-2016-10-27-om-00-48-15
The Court Sessions

Een veelbelovende samenwerking: De Rechtbank en radiozender Sublime FM bundelen de krachten. Ze komen met een maandelijkse muzikale zondagmiddag genaamd The Court Sessions. Beetje jazz, beetje pop, beetje soul, beetje funk, beetje worst op een plankje, gratis entree… weinig reden om niet te gaan. Elke laatste zondag van de maand treedt de huisband op met een ‘special guest’. Soulzanger Steffen Morrison, die in 2013 indruk wekte in The Voice Of Holland, bijt het spits af in deze eerste editie.

Wanneer? Zondag 30 oktober vanaf 15.00 uur
Waar? De Rechtbank
Hoe duur? Gratis

 

3 Reacties

Reageren
 1. QFX

  Ook nog wel noemenswaardig”
  Je kan ook nog naar kermis op het Berlijnplein in Leidsche Rijn.

  http://liefstleidscherijn.nl/halloween-kermis-2016-berlijnplein/

 2. Joe

  Ook dit weekend: de Nacht van de Nacht, het jaarlijkse landelijke evenement dat aandacht vraagt voor de lusten en lasten van licht en donker. Er vinden ook in deze regio veel activiteiten plaats, zie nachtvandenacht.nl.

 3. De Dakhaas

  En vergeet De nacht van De Dakhaas niet! https://www.facebook.com/events/1770090776563147/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).