Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht

Dit is er dit weekend te doen in Utrecht
Het kwik daalt, dus het is tijd om op te warmen. Bijvoorbeeld met vier of vijf Italiaanse lekkernijen tussen de foodtrucks, dat kan drie dagen lang in Central Studios. Juich je zaterdagmiddag warm voor de halve finalisten van de Utrecht Popprijs, of beweeg op de soul en blues van het Ramblin’ Roots Festival. Stilzitten kan zondagavond bij de performance HUiD, een intiem schouwspel. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

Het kwik daalt, dus het is tijd om op te warmen. Bijvoorbeeld met vier of vijf Italiaanse lekkernijen tussen de foodtrucks, dat kan drie dagen lang in Central Studios. Juich je zaterdagmiddag warm voor de halve finalisten van de Utrecht Popprijs, of beweeg op de soul en blues van het Ramblin’ Roots Festival. Stilzitten kan zondagavond bij de performance HUiD, een intiem schouwspel. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

weekendtips_legoworld

LEGO World
Wie is niet opgegroeid met de kleine gele poppetjes en de kleurige bouwsteentjes? Tijdens de zestiende editie van LEGO World kun je je met de hele familie vergapen aan de meest imposante bouwwerken en themawerelden die helemaal uit de steentjes zijn opgetrokken. Dit jaar is er onder meer een levensgrote Porsche die voor de helft echt is en voor de andere helft van LEGO. Op het programma staan veel activiteiten. Je kunt je eigen LEGO-robot besturen, kinderen kunnen LEGO-ridders worden, en voor de kleintjes is er een LEGO DUPLO-theatershow.

Wanneer? Dinsdag 18 t/m maandag 24 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur
Waar? Jaarbeurs
Hoe duur? Dagticket online € 19,50 / dagticket deur € 25

weekendtips_olga

Olga Viking Ensemble
Het Olga Vocal Ensemble vult de Pieterskerk tot de nok met vikingmuziek, of om precies te zijn: muziek uit landen die de vikings ooit bezocht hebben. Dit staat je te wachten: een opzwepende afwisseling van Ierse dansnummers, romantisch klassiek van de Noorse Edvard Grieg en een onmisbare portie ABBA. De band uit Utrecht heeft een breed repertoire van verschillende muziekstijlen en bracht onlangs hun album Vikings! uit. Die presenteren ze deze avond ook. Het optreden is onderdeel van de concertserie in de Pieterskerk. Er is ook een afterparty in Het Muzieklokaal.

Wanneer? 21 oktober van 20.15 tot 22.15 uur
Waar? Pieterskerk
Hoe duur? € 15 / Studenten € 10


weekendtips_italie

Italië Evenement: Sapori d’Inverno
Central Studios staat tijdens het evenement Sapori d’Inverno drie dagen in het teken van Italië. De foodtrucks mogen natuurlijk niet ontbreken. Proef van alles wat: antipasti, panini, pizza’s en bijzondere regionale specialiteiten. Italiëfan Rob Kruitbosch zet koffie in zijn veertig jaar oude Fiat 238 en Bart en Jenneke serveren carpaccio vanuit hun Peugeot P7, een al even oude bestelbus met de toepasselijke naam ‘Car Paccio’. Er is ook Italiaanse livemuziek. Deze ‘Festa Italiana’ belooft een gezellige aftrap van de koude maanden te worden.

Wanneer? 21 tot 23 oktober
Waar? Central Studios
Hoe duur? Gratis

weekendtips_popprijs
Halve finale Utrecht Popprijs
In het conservatorium zullen zeven artiesten alles uit de kast halen voor een plek in de finale van de Utrecht Popprijs. Het is de tiende keer dat de wedstrijd plaatsvindt: een jubileumeditie, dus. Een van de halve finalisten is Ziggy Splynt, de rockband die dit jaar al de Clash of the Titans won én de Grote Prijs van Leusden. Maar de concurrentie is moordend, want ook die heeft prijzen op zak. Filthy Felons ging al naar huis met de Grote Prijs van Nieuwegein en Sjoerd Raaijmakers, beter bekend als Sured, is De Beste Singer-Songwriter van Utrecht.

Wanneer? 22 oktober van 13.00 tot 17.00 uur
Waar? Utrechts Conservatorium
Hoe duur? € 5 aan de deur

ramblin' roots
Ramblin’ Roots Festival
De allerbeste authentieke en hedendaagse soul, americana, blues, country, roots-rock en aanverwante muziekstijlen hoor je tijdens Ramblin’ Roots. Dit festival staat voor de derde keer in TivoliVredenburg en vindt plaats in verschillende zalen en op de pleinen in het gebouw. Op de line-up staan maar liefst 22 acts. Een greep uit het programma: De Canadese Matt Andersen & The Bona Fide treedt over de hele wereld op en komt de boel omver blazen met zijn mix van soul, blending blues en folk. Ook onze eigen stad is vertegenwoordigd op de line-up, de Utrechtse band Crimson Inc. maakt luchtige bluegrass en country.

Wanneer? 22 oktober van 16.00 tot 01.00 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? € 40

weekendtips_slotzuylen
Herfstconcert Les Maximes
Een muzikale ode aan Christina van Zweden (1626-1689) en schrijfster Belle van Zuylen (1740-1805), die allebei kritisch waren over de heersende opvattingen in hun tijd. De eerste was koningin, maar deed afstand van de troon. De tweede liet duidelijk weten dat ze haar eigen stand, de adel, maar niks vond. De rebelse vrouwen zijn het onderwerp van het tweedelige herfstconcert van ensemble Les Maximes. De vier vrouwelijke musici illustreren Belle met onder meer Mozart en Rousseau, bij Christina zullen ze wat Purcell en Scarlatti spelen.

Wanneer? 23 oktober vanaf 11.00
Waar? Slot Zuylen
Hoe duur? € 17,50 / Vrienden van Slot Zuylen € 15,00 (Reserveren wordt aanbevolen)

 

HUiD
Ogenschijnlijk naakte mensen liggen, kronkelen en schudden op het podium, ze leggen hun handen op elkaars lichaam en worden behoorlijk intiem – uiteraard kunstzinnig verantwoord. De fysieke performers van Schweigman& en de muzikanten van Slagwerk Den Haag zoeken in HUiD naar contact; in een kwetsbaar spel tasten ze letterlijk af wat aanraking betekent. De compositie is van Arnoud Noordegraaf en de scenografie van Theun Mosk. Dit is de première van deze poëtische performance.

Wanneer? 23 oktober
Waar? Stadsschouwburg
Hoe duur? € 24,50 / CJP-pas en U-pas € 19,50

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

2 Reacties

Reageren
  1. Jorine

    Ensuite – Halloween editie voor de holebi gemeenschap.

  2. Annemarie

    https://www.facebook.com/events/1094242220608043/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).