Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in de stad

Dit is er dit weekend te doen in de stad
UTRECHT - NFF. Gala van de Nederlandse Film. Rode loper. Sigrid ten Napel, Sam de Jong. FOTO DESIREE SCHIPPERS
Vanaf deze woensdag is Utrecht de filmhoofdstad van ons land, tijdens het Nederlands Film Festival. Hier zie je de beste films, dramaseries, documentaires en games van eigen bodem. In EKKO is het tijd voor de zevende editie van Nordic Delight. Deze keer staat nieuw talent uit Zweden centraal. In het Maliekwartier openen ondernemers deze zaterdag hun deuren bij BinnensteBuiten. Kijk hier wat er nog meer te doen is in de stad.

Vanaf deze woensdag is Utrecht de filmhoofdstad van ons land, tijdens het Nederlands Film Festival. Hier zie je de beste films, dramaseries, documentaires en games van eigen bodem. In EKKO is het tijd voor de zevende editie van Nordic Delight. Deze keer staat nieuw talent uit Zweden centraal. In het Maliekwartier openen ondernemers deze zaterdag hun deuren bij BinnensteBuiten. Kijk hier wat er nog meer te doen is in de stad.

UTRECHT - NFF. Gala van de Nederlandse Film. Rode loper. Sigrid ten Napel, Sam de Jong. FOTO DESIREE SCHIPPERS
FOTO DESIREE SCHIPPERS

Nederlands Film Festival

Alles is film in Utrecht de laatste week van september. Tijdens het Nederlands Film Festival zie je de beste films, dramaseries, documentaires en games van eigen bodem. Het festival opent woensdagavond met de internationale première van De Held; de langverwachte verfilming van Jessica Durlachers gelauwerde thriller. Naast het filmaanbod is er ook een uitgebreid randprogramma met talks en evenementen. Waaronder het Master-programma met onder meer interviews en Q&A’s met de coördinator van het grootste stuntteam van de Benelux. Hoogtepunt van het NFF is natuurlijk het gala waar jaarlijks de Gouden Kalveren worden uitgereikt. In de Grote Zaal van TivoliVredenburg krijgen volgende week vrijdag onder meer de beste Nederlandse filmmaker, scenarioschrijver, producent, acteur en actrice hun prijs.

Wanneer? Woensdag 21 t/m vrijdag 30 september
Waar? Op verschillende locaties in de stad
Hoe duur? Bestel hier je kaartjes

Nordic Delight

Het is weer tijd voor Nordic Delight. Deze avonden in EKKO bieden een platform aan nieuw talent uit Scandinavië in Utrecht. Deze zevende editie staat in het teken van Zweden. Er staan drie veelbelovende muziekacts op het programma: de singer-songwriters Albert af Ekenstam uit Stockholm, Albin Lee Meldau uit Göteborg en de unieke Zweedstalige reggae-artiest Partiet. Verder wordt er een selectie korte Zweedse films vertoond en is en een Zweeds diner, waarvoor een beperkt aantal combitickets beschikbaar is.

Wanneer? Woensdag 21 september, aanvang 19.15 uur
Waar? EKKO
Hoe duur? € 12,50 / combiticket met diner € 25,50

14034913_1145816492141871_4186333923583188900_nRumor #83

Het is weer tijd voor Rumor, het festival voor avontuurlijke muziek. Volgens de vaste formule zijn er per avond drie concerten op drie locaties, voor één prijs. Centraal staat innovatieve muziek op de scheidslijn waar jazz, pop en gecomponeerde muziek samenkomen. In TivoliVredenburg wordt Morton Feldmans compositie Five Pianos wordt opgevoerd. In ACU staat Othin Spake op het podium met hun bijzondere ‘emofreejazznoizesweetpunk’. In RASA zie je de twee kosmopolitische muzikanten Lucas Niggli & Andreas Schaerer optreden.

Wanneer? Donderdag 22 september, aanvang 20.30 uur
Waar? TivoliVredenburg, ACU en RASA
Hoe duur? € 18 / € 14 (U-pas, student)

tuinman-01-kopieHet Lijk van Paganini

Het lijk van de beroemde 19e-eeuwse componist en vioolvirtuoos Paganini werd decennia lang door zijn zoon rondgezeuld. Dat kon niet anders, want de kerk dacht dat hij een pact met de duivel had gesloten en daarom mocht hij niet gewoon begraven worden. De Utrechtse schrijfster Vrouwkje Tuinman schreef er de fictieve biografie Afscheidstournee over. Ze presenteert het boek aanstaande vrijdag in TivoliVredenburg. Een bijzonder, avondvullend programma waarin Tuinman gaat voorlezen uit en vertellen over het boek. Er worden filmfragmenten vertoond. Violist Niek Baar en pianist Saskia Giorgini komen muziek van de componist spelen. Forensisch patholoog Bela Kubat vertelt over Paganini’s post-mortem-avonturen. De kerkhistoricus Ton van Schaik legt uit hoe de Rooms-Katholieke kerk ketters aanpakte. En collega-schrijver Peter Buwalda werpt zijn licht op grote imago’s en idolatrie in de muziek.

Wanneer? Vrijdag 23 september om 20.15 uur
Waar? TivoliVredenburg
Hoe duur? € 19, met boek erbij € 34

13724124_1780682282201276_6565590775354877798_oSeizoensconcert

In de arena van station Overvecht vindt deze zaterdagmiddag het seizoensconcert van ZIMIHC theater Stefanus plaats. Op het programma staat de zevenkoppige Avant-Garde Circusrockband De Baron. Denk verleidelijke diepe stemmen en verschillende koperblazers die verhalen over reizen, heimwee en onvervulde verlangens. De Baron stond eerder deze zomer onder meer op Oerol, de Parade en het Fringe Festival in Amsterdam. Van tevoren laten een bonte groep saxofonisten én leerlingen van Georgette de Sonnaville (saxofoondocent in Utrecht) horen en zien wat zij in huis hebben.

Wanneer? Zaterdag 24 september van 14.00 tot 15.30 uur
Waar? Station Overvecht
Hoe duur? Gratis

14115607_1125352414206240_2756687670697656971_oBinnensteBuiten Maliekwartier

Zien, proeven en ervaren wat het Maliekwartier voor moois te bieden heeft doe je deze zaterdag. Dan keren de ondernemers van het Maliekwartier voor de vierde keer hun winkels BinnensteBuiten tijdens Nationale Burendag. Er komen spetterende modeshows van de nieuwste collecties, barbecueën, wijnproeven en live muziek van lokale artiesten op straat. Voor de kleintjes zijn er creatieve en spannende workshops. Kijk op de Facebook-pagina van het Maliekwartier voor meer info.

Wanneer? Zaterdag 24 september
Waar? Maliekwartier
Hoe duur? Entree is gratis

Stahlr, A Fugitive, Owlbites

Voor een goede dosis nieuwe, spannende muziek zit je goed bij Molen de Ster deze zaterdagavond. Daar treden de acts Stahlr, A Fugitive en Owlbites op. Stahlr is het nieuwe muziekproject van Anne Broekman en producer Krampfhaft. Geïnspireerd door brutalisme, horrorfilms en actrices in de tijd van stomme films, ontwikkelden zij een geluid dat het beste te omschrijven is als futuristische wave. A Fugitive combineert invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en r&b met intense vocalen en laat drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren samenkomen in verhalen over het overgeven aan het lot. Owlbites is een nieuw experimenteel ambient-project uit Utrecht. Psychedelisch tot ver voorbij het plafond.

Wanneer? Zaterdag 24 september, aanvang 20.30 uur
Waar? Molen de Ster
Hoe duur? € 5

14203378_1157891707587350_1203915669716779972_nSnorfestival

Een jaar lang creatieve workshops, boeklanceringen, etentjes, mobiele werkplekken, café-restaurant, galerie, winkel, atelier, zeefdrukkerij en uitgeverij. Dat is de pop-up Snorfabriek. De fabriek opent dit weekend tijdens het Snorfestival in de voormalige Bovenbouwwerkplaats van NS. De oude NS-loods is omgetoverd tot vrolijk overdekt festivalterrein. Er staan workshops, een boeklancering, eten, drinken, shoppen en meer op het programma.

Wanneer? Zaterdag 24 en zondag 25 september
Waar? De Snorfabriek
Hoe duur? Normaal € 8,75 / gezin (2 volwassenen + 2 kinderen 7-15 jr) € 21,25

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

2 Reacties

Reageren
  1. Kees Wennekendonk.

    Uittip zaterdag 24 september: Pindaconcert nr 105. Aanvang 20.20u, Oudegracht 226 ad Werf. Reserveren verplicht. Optredens Esther van Hees en Matteuz Polawsky, Phinx, eva. Zie http://www.keeswennekendonk.nl/pinda

  2. Coen Mobach

    Zaterdag 24 september vindt een spetterende middag plaats in de Weide Wereld in Leidse Rijn: de Gezondheidsdag Vinex Goes Healthy met een vol programma in het teken van Mood, Move en Food. Groot en klein kunnen alle programmaonderdelen gratis meedoen en meemaken van 12.00 tot 17.00 uur in en rond de Weide Wereld, Teunisbloemlaan 50, 3452CB Vleuten, Utrecht.
    http://wereld-weide.nl/gezondheidsdag2016/

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).