Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant Dit is er dit weekend te doen in de stad | De Utrechtse Internet Courant

Dit is er dit weekend te doen in de stad

Dit is er dit weekend te doen in de stad
Donderdag komt filmfestival Pluk de Nacht weer aan in Utrecht. Hier zie je de beste nationale en internationale speelfilms en documentaires die nog niet zijn uitgebracht in de bioscoop. Zaterdag ontdek je de beste producten gemaakt op eigen bodem bij het Utrecht Made Zomerfestival. Of ga de natuur in voor het festival Food-y-Fort op het Fort bij Rijnauwen. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

Donderdag komt filmfestival Pluk de Nacht weer aan in Utrecht. Hier zie je de beste nationale en internationale speelfilms en documentaires die nog niet zijn uitgebracht in de bioscoop. Zaterdag ontdek je de beste producten gemaakt op eigen bodem bij het Utrecht Made Zomerfestival. Of ga de natuur in voor het festival Food-y-Fort op het Fort bij Rijnauwen. Kijk hier wat er nog meer te doen is.

13717364_925244454267928_3257635400747003544_oPluk de Nacht

De beste nationale en internationale speelfilms en documentaires die (nog) niet zijn uitgebracht in de bioscoop zie je bij Pluk de Nacht. Net als de voorgaande edities doet het festival na Amsterdam onze stad aan. Dit jaar staat Pluk de Nacht voor het eerst in Vechtclub XL. De openingsavond is helemaal gericht op korte films. Ook kunst, nieuwe mediaprojecten, eten, drinken en feest hebben een plek op het festival. Zo exposeert Utrechts kunstcollectief Watdajel Art verschillende installaties, voorzien De Beeldjutters het terrein van prachtige projecties en is er na de films Klup de Nacht, Pluks eigen minidisco.

Wanneer? Donderdag 18 t/m zondag 21 augustus
Waar? Vechtclub XL
Hoe duur? Toegang is gratis / Je steunt Pluk door een biertje te kopen aan de bar, een strandstoel te reserveren of wat achter te laten in de donatiebox

1200x628-1Terug naar de kersentuin

Tsjechovs klassieke toneelstuk De Kersentuin krijgt een nieuw jasje. Acteur Greg Nottrot speelt zijn versie op locatie in de oude kersenboomgaard in Leidsche Rijn. De vertelling is gesitueerd in een vervallen zomerhuis op een Grieks eiland. De plek waar de hoofdpersoon iedere zomer zeven weken lang de tijd traag voorbij zag trekken. De plek waar z’n jeugd verpakt in doeken opgeslagen ligt. Een plek die hij wellicht verkopen moet. De Kersentuin wordt een theatrale economie-les over heimwee naar vroeger, de Griekse crisis, vluchtelingen, xenofobie, uitverkoop en ingemaakte kersen. Kaartjes zijn te koop via de Stadsschouwburg.

Wanneer? Donderdag 18 t/m zondag 21 en donderdag 25 t/m zondag 28 augustus Do t/m za: 20:00. Zo: 14:00 & 20:00
Waar? Kersenboomgaard, Emmy van Lokhorststraat
Hoe duur? € 10 – € 16

Berlijnplein 008Het Glazen Circus – Stadssafari

Op het Berlijnplein in Leidsche Rijn staan de komende tijd een heleboel evenementen op het programma onder de noemer Het Glazen Circus. Kinderkunstlocatie De Vrijstaat trapt af deze vrijdag af met een Stadssafari door de jungle van het Leidsche Rijn Centrum, waar nog flink gebouwd wordt. Jonge gidsen nemen bezoekers mee op expeditie door de wildernis rond het Berlijnplein. Maak kennis met de verrassende bewoners in de bouwput via theatrale ontmoetingen, pop-up performances en bijzondere soundscapes. Het programma wordt gemaakt door 45 jonge kunstenaars (8-16 jaar) onder leiding van Jeroen Kriek, Paul Feld en beeldend kunstenaar Elsbeth Pijnappels. De safari wordt afgesloten met een grote maaltijd in het kampement op De Vrijstaat.

Wanneer? Vrijdag 19 augustus vanaf 17.00 uur
Waar? Berlijnplein
Hoe duur? Gratis

13615191_634433863389188_8758475957677883354_nUtrecht Made Zomerfestival

Vockingworst, Bergmans Botersprits, Nijntje, Pastoe: er komt een heleboel moois van Utrechtse bodem. De organisatie Utrecht Made (voorheen Made in 030) is het platform voor Utrechtse makers. Jonge ondernemers, bandjes, dj’s, brouwers en noem maar op organiseren zich hier en bieden je dé selectie van producten die Utrecht maken tot een stad om trots op te zijn. Op deze tweede editie van het Utrecht Made Zomerfestival komen al deze makers samen. Er is een markt waar de makers met hun Utrechtse producten staan. En er komen bandjes van Utrechtse bodem, workshops, activiteiten voor kinderen en heel veel lekker eten en drinken.

Wanneer? Zaterdag 20 augustus van 11.00 tot 20.00 uur
Waar? The Colour Kitchen Zuilen
Hoe duur? Entree is gratis

Food-y-Fort

Vijftien foodtrucks, bandjes, singer-songwriters, een markt, yogasessies, workshops: allemaal op het prachtige Fort Rijnauwen. De eerste editie van Food-y-Fort vorig jaar was een succes, dus is besloten er een tweedaags evenement van te maken. De zaterdag staat vooral in het teken van lekker eten en workshops, de zondag is ook leuk voor kinderen en natuurliefhebbers.

Wanneer? Zaterdag 20 en zondag 21 augustus
Waar? Fort bij Rijnauwen
Hoe duur? t/m 3 jaar: gratis / 4 t/m 12 jaar: € 2 / 13 jaar en ouder: € 5 (een kaart is geldig op beide dagen)

13640877_1772992949636876_4088597139148096546_oA Lazy Weekend XL @Berlijnplein

Zomer betekent: ontspannen in het park! Op verschillende zondagen deze zomer kon je al naar de jaarlijks terugkerende minifestivals A Lazy Sunday Afternoon. Dit weekend is de speciale XL-editie op het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Er komt een heus labyrint waarin je zoekt naar de artiesten die zich verstopt hebben in het doolhof. Er zijn foodtrucks, vier podia (waarvan een met speciaal kinderprogramma) en een theater, waarop vooral Utrechtse artiesten komen optreden. Ook is er interactief toneel, levende standbeelden, beeldende kunst te zien en te beleven. ’s Avonds kun je op het dak van CineMec barbecueën en worden er openluchtfilms vertoond.

Wanneer? Zaterdag 20 en zondag 21 augustus
Waar? Berlijnplein
Hoe duur? Toegang labyrint gratis / bbq CineMec € 17,50 pp / film € 7,50 pp.

Zijn we nog iets vergeten? Je kunt jouw uittip hieronder plaatsen.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).