Dit zijn de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste uitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Later word ik een skelet (6+)
‘Later word ik een skelet’ daagt je uit om te zoeken in het verleden en een plek te creëren voor jezelf in de toekomst. Want waar was je voor je geboren werd en waar blijf je als je er niet meer bent? Met deze vragen als uitgangspunt zet kunstenaar Luca Stappers een verrassende speurtocht uit door het Gebouw en ontdek je dingen waarvan je het bestaan niet kon vermoeden! Ga tranentrekken, DNA invriezen, spelen met schimmen, lichtgevende schedels maken en een interactief kerkhof inrichten voor de doden die jij wilt herinneren. Durf jij te verdwalen in de tussenwereld op zoek naar geesten uit het verleden?

Wanneer: 29 september t/m 2 december, iedere zaterdag en zondag
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Winterwinkelen bij de makers van Merwede
Dit jaar geen geschuifel in volle winkelketens met opdringerige verkopers, parkeerstress en plastic prullen? Zaterdag kun je komen Winterwinkelen in Merwede voor vakmanschap, kwaliteit en tijdloze producten en zo investeren in lokale makers. Ontmoet de makers en koop jouw Sinterklaas- en Kerstinkopen rechtstreek van de bron. Zij vertellen jou het eerlijke verhaal achter hun product. Kinderen hebben een eigen kinderprogramma. Zodat ouders ontspannen inkopen kunnen doen, terwijl we de kids meenemen in een kunstzinnige wereld!

Wanneer: zaterdag 17 november
Waar: Europalaan, Utrecht
Meer info: website Merwede

Openingsweekend Huis van Sinterklaas
Dit is het openingsweekend van het Huis van Sinterklaas in het Catharijneconvent. Sint is er dit weekend zelf nog niet, maar ga alvast gezellig langs en maak een duik in zijn avonturen op zee! De toegang is gratis en reserveren hoeft niet.

Wanneer: 17 en 18 november
Waar: Catharijneconvent, Utrecht
Meer info: website Huis van Sinterklaas

Kleuterbios: Buurman & Buurman winterpret!
Op zondag 18 november organiseren Kinepolis een Kleuterbios met de favoriete onhandige buurmannen in de film Buurman & Buurman Winterpret. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade en een klein snackje. Ook is er een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van de film. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden!

Wanneer: zondag 18 november
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Sint-speurtocht bij Geertjes Hoeve
Van 17 november tot 5 december kan je zoeken naar de sinterklaasbordjes op de boerderij, kan jij alle bordjes vinden? Raad het woord en krijg iets lekkers. Ook is er genoeg ruimte om lekker buiten te spelen en op de fietsjes en de skelters rondjes te rijden. Maar ook de kaasmakerij, de boerderijwinkel en het lunchrestaurant maken een bezoek aan de boerderij zeker de moeite waard.

Wanneer: 17 november t/m 5 december
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertjes Hoeve

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).