Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips.

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips.

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Dagje uit met Thomas
Van 30 mei t/m 2 juni is er tijdens ‘Dagje uit met Thomas’ in het Spoorwegmuseum van alles te doen rond Thomas en zijn vrienden. Natuurlijk komt hij niet alleen, ook de Dikke Controleur en de locomotieven Henry en Emily zijn present. Thomas rijdt heen en weer, iedereen kan eindeloos spelen op het grote speelkleed en meezingen met de liedjes uit de Thomas-musical.

Wanneer: 30 mei t/m 2 juni
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: 
website Spoorwegmuseum

Dauwtrappen bij Fort bij Rijnauwen (8+)
Stap met Hemelvaart vroeg uit de veren voor een stevige ochtendwandeling bij Fort bij Rijnauwen. Zo vroeg in de morgen is het perfecte moment om vogels en andere dieren op het fort te horen en wie weet ook zien. De boswachter van Staatsbosbeheer vertelt je wat je tegen komt. En waarom zingen vogels eigenlijk? Na afloop staat er een klein ontbijt voor je klaar.

Wanneer: donderdag 30 mei
Waar: Fort bij Rijnauwen, Bunnik
Meer info: 
website Staatsbosbeheer

Tropisch Vlinderfestival
Veel mensen zijn gefascineerd door vlinders met hun vaak prachtige tekening en kleuren, vooral soorten uit de Tropen. En niet alleen de vlinders zelf, ook de rupsen en de poppen zijn prachtig om te zien. Sommige poppen zijn metallic glanzend goud of prachtig groen en de rupsen zijn vaak al even bizar. Kortom, veel om van te genieten, tijdens het Tropisch Vlinderfestival in de Botanische Tuinen Utrecht.

Wanneer: vanaf zaterdag 1 juni
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: 
website UU

Caravan (5+)
Vier muzikale vrienden sorteren pakjes. Zij weten precies waar alles naartoe moet. Totdat er een pakje uit de toon valt. Nu moeten ze goed luisteren waar deze thuis hoort. Pianoman Julian, Turkse fluitspeler Sinan, funky altvioliste Yanna en percussietovenaar Jeroen volgen de melodie. Met een piano, een tas vol Turkse fluiten, een altviool en een stapel trommels gaan ze op weg. De wereld maakt muziek maar hun pakje klinkt anders.

Wanneer: zondag 2 juni
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: 
website TivoliVredenburg

Festival Tweetakt
Op het avontuurlijke Fort Ruigenhoek, net ten noorden van Overvecht, presenteert Tweetakt beeldende kunst voor alle leeftijden. Ook is er theater in de Trekkerschuur en wordt er livemuziek geprogrammeerd. Bijkomen doe je op het (vaak zonnige) terras, terwijl het vertier in de ballenbak, de zweefmolen en op de skelterbaan nooit ophoudt. Ideaal om je vrije middag door te brengen!

Wanneer: 30 mei en 2 juni
Waar: Fort Ruigenhoek, Groenekan
Meer info: 
website Tweetakt

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).