Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekendtips voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips. 

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips. 

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Smart movies in de Oude Hortus
Film kijken en slimmer worden tegelijk, dat kan tijdens Smart movies, het film- en wetenschapsprogramma voor de hele familie. Op vrijdag 24 mei draait de film Taiki om 16.00 uur in de Oude Hortus. Deze film gaat over de 9-jarige Bruno die onderweg op vakantie, zo vervelend is dat zijn ouder hem uit de auto zetten. Als hij terug naar huis gaat, besluit hij zijn ouders een lesje te leren.

Wanneer: vrijdag 24 mei
Waar: Oude Hortus, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Tour d’Artistique Dichtersfestival
Zaterdag 25 mei wordt de Dichterswijk omgetoverd tot een cultureel festijn, dankzij het Tour d’Artistique Dichtersfestival! Kunstenaar Pet van de Luijtgaarden toont zijn kunstcaravans, dichters en muzikanten treden op en ook zijn er super leuke workshops te volgen. Het festival is gratis om op een laagdrempelige manier zo veel mogelijk mensen met cultuur in contact te brengen

Wanneer: zaterdag 25 mei
Waar: Dichterswijk, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Piccolino (2+)
Piccolino is een voorstelling voor de allerkleinsten die film en livemuziek combineert. Animatiefilmmakers Giovanni Maccelli en Carlota Coronado kozen tien Italiaanse en Spaanse kinderliedjes en maakten er handgemaakte animaties bij van klei, karton, papier en andere natuurlijke materialen. De acterende muzikanten spelen tussen het publiek, wat de voorstelling extra levendig maakt.

Wanneer: zondag 26 mei
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Pak ‘m (3+) van BonteHond
Drie presentatoren in een tv-studio vechten om de microfoon. En waar er twee vechten om een been, gaat de derde er mee heen. Dat wordt rennen dus! Het decor biedt voldoende mogelijkheden om je te verstoppen en weg te duiken. Voor de allerkleinsten en iedereen die het stiekem nog steeds leuk vindt om verstoppertje te spelen. Aansluitend is er een ‘interactieve workshop’ op de vloer van ca. 15 minuten waaraan het hele publiek actief kan meedoen.

Wanneer: zondag 26 mei
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Dichten doe je zo! (7+)
Vind jouw zoon of dochter het leuk om te spelen met woorden? Of om gedichten te maken? Wist je dat gedichten niet altijd hoeven te rijmen? In de workshop “Dichten doe je zo’ gaan ze zelf aan de slag en maken ze een gedicht. Kinderboekenschrijver en dichter Carla Scheepe-Belksma helpt ze daarbij. Er wordt gewerkt met verschillende technieken, invalshoeken en materialen.

Wanneer: zondag 26 mei
Waar: Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Utrecht
Meer info: website Bibliotheek Utrecht

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).