Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kids Weekend: De Grinch
Ga naar het Kids Weekend om de allernieuwste animatiefilm van Illumination te bekijken! Niet alleen zie je de animatiefilm De Grinch, maar er is in de bioscoop ook van alles te doen. Bij binnenkomst ontvang je een welkomstlimonade. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten voor kinderen, zodat ze (onder meer) lekker kunnen kleuren en knutselen. Alles in De Grinch-stijl natuurlijk! Ook krijgt elk kind een kleine verrassing (op=op). Tijdens het Kids Weekend kan je naar de Nederlandstalige versie van De Grinch, in 3D en 2D.

Wanneer: 1 en 2 december
Waar: Kinepolis Jaarbeurs, Utrecht
Meer info: website Kinepolis

Laatste weekend van de interactieve tentoonstelling later word ik een skelet (6+)
Later word ik een skelet daagt je uit om te zoeken in het verleden en een plek te creëren voor jezelf in de toekomst. Want waar was je voor je geboren werd en waar blijf je als je er niet meer bent? Met deze vragen als uitgangspunt zet kunstenaar Luca Stappers een verrassende speurtocht uit door het Gebouw en ontdek je dingen waarvan je het bestaan niet kon vermoeden! Ga tranentrekken, DNA invriezen, spelen met schimmen, lichtgevende schedels maken en een interactief kerkhof inrichten voor de doden die jij wilt herinneren. Durf jij te verdwalen in de tussenwereld op zoek naar geesten uit het verleden?

Wanneer: 1 en 2 december
Waar: De Vrijstaat, Utrecht
Meer info: website de Vrijstaat

Sinterklaas rondleidingen in Museum Speelklok
Tot aan de verjaardag van de Sint krijgt de muzikale kinderrondleiding, die iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag om 14.00 uur in het museum wordt gegeven, een echt Sinterklaastintje. Zing mee met de meest vrolijke sinterklaasliedjes en kom helemaal in de sferen voor pakjesavond. Uiteraard staan op de verjaardag van de goedheiligman alle rondleidingen in het teken van de Sint.

Wanneer: t/m 5 december
Waar: Museum Speelklok

Bruno wordt een superheld (6+)
MaxTak komt naar de Kom met vrolijk muziektheater waar je ook een beetje stil van wordt, vol grappige scènes, ontroerende liedjes en opzwepende muziek. Bruno is net verhuisd, zijn opa is overleden en zijn mooie hut is door een paar grote jongens kapot gemaakt. Het zit dus niet mee, maar ’s nachts gebeurt er iets bijzonders. Hij verandert in de superheld Bruno, die voor niemand bang is en gesprekken met zijn opa kan voeren. Ze praten en lachen tot de zon weer opkomt.

Wanneer: zaterdag 1 december
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Meer info: website de Kom

Sint Panboscross
Zondag 2 december is de speciale Sint-editie van de Panboscross. Neem je hele familie mee voor een sportieve en gezellige ochtend. Vanaf 10 uur komen de Sint en zijn vrienden naar het Panbos. De pieten geven vanaf 10.00 u een warming-up en Sint geeft het startschot. Voor de kleinste lopers is er een parcours van ongeveer een kilometer uitgezet. Om 10.30 u start het grote parcours van 3 km waarover je tot 12.30 u onbeperkt rondes kunt lopen. Hazen in verschillende snelheden helpen je om in een vast tempo te rennen. Na afloop is er natuurlijk warme chocomelk met pepernoten. In het Panhuys bij de start kun je inschrijven en omkleden.

Wanneer: zondag 2 december
Waar: ‘t Panhuys. Bosch en Duin
Meer info: website Panboscross

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).