Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Song van het Jaar Festival
Op 7 december hoor je de hele Top 100 én de winnaar van de 3voor12 Song van het Jaar 2018 tijdens het Song van het Jaar Festival. We zenden die dag vanaf 15.00 uur live uit op NPO 3FM vanuit TivoliVredenburg en presenteren daar de hele dag shows van artiesten die dit jaar indruk op ons maakten en die misschien wel in de Top 100 opduiken. Ondertussen tellen ze op de radio met alle 3FM dj’s af naar de onthulling van de nummer 1.

Wanneer: vrijdag 7 december
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk (4+)
Ontdek Fort op de Ruigenhoekse Dijk en geniet van de natuur rond het fort. Het fort is rond 1870 gebouwd, als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. De gids vertelt je alles over de geschiedenis van het fort en de planten en dieren die hier voorkomen. De beplanting om het fort werd vroeger gebruikt als camouflage en als hindernis. Tegenwoordig leven er bijzondere diersoorten, zoals de das en de ijsvogel. Het fort is in 2016 grotendeels opgeknapt, en daarom zeker een bezoek waard!

Wanneer: zaterdag 8 december
Waar: Fort op de Ruigenhoeksedijk, Groenekan
Meer info: website Staatsbosbeheer

Vier jaargetijden met Angela Schijf (6+)
Angela Schijf en haar orkest zijn terug! Vorig jaar veroverden ze de harten van vele kinderen én hun ouders met deze muzikale theatervoorstelling. In dit avontuurlijke sprookje belanden twee zusjes – de één ijverig en braaf, de ander lui en brutaal – in het wonderbaarlijke land van Vrouw Holle. Het orkest speelt de wereldberoemde muziek van Vivaldi. 4 Jaargetijden met Angela Schijf is een klassiek hoogtepunt voor het hele gezin.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

LE:EN PLAY Tess et les Moutons
De overgave waarmee grootheden als Brel, Barbara, Gainsbourg, Piaf en Aznavour de wereld kennis lieten maken met Franstalige muziek, dat gevoel zal Tess et les Moutons je meegeven deze zondag middag bij LE:EN. Vanaf 15.00 uur is iedereen van harte welkom om neer te ploffen op de banken en te genieten van het ultieme zondagmiddag gevoel.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: Restaurant LE:EN, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Dikkie Dik en de taart (2+)
Dikkie Dik is jarig. Op tafel staat een grote taart. Dikkie Dik neemt een hapje van de taart. Wat is dat lekker! Hij neemt nog een hap en nog één… Dikkie Dik hou op, je wordt nog ziek. Maar Dikkie Dik luistert niet… De taart is op en Dikkie Dik moet zelf op zoek naar melk, eitjes en appels voor een appeltaart. Maar ondeugend en nieuwsgierig als Dikkie Dik is, gaat er van alles mis. Kan het feest wel doorgaan? Is er wel taart voor de vriendjes van Dikkie Dik? Een muzikale voorstelling voor peuters en kleuters door Kira Kool.

Wanneer: zondag 9 december
Waar: ZIMIHC theater Wittevrouwen, Utrecht
Meer info: website ZIMIHC

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).