Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Monster Mania
Huisbewoner van Het Huis Utrecht Meneer Monster, bestaat 5 jaar en dat gaan ze groots vieren! In 2013 kwamen deze jongens met voorstelling De Gruffalo en sindsdien zijn ze niet meer weg te denken uit het Nederlandse jeugdtheater. Eerder dit jaar wonnen ze de Zilveren Krekel en onlangs kwam daar de ZAPP Theaterprijs 2018 bij. Met de Meneer Monster Mania nemen de een aantal dagen Het Huis Utrecht over. De uitgelezen kans om al hun knotsgekke en waanzinnige theatervoorstellingen (nog) een keer te zien!

Wanneer: 13 t/m 16 december
Waar: Het Huis Utrecht
Meer info: website Het Huis Utrecht

Fonteyn Wijn WinterFestival
Utrechtse wijndeelnemers schenken tijdens het Fonteyn Festival een uitgebreid assortiment aan topwijnen van over de hele wereld. Verschillende mobiele keukens serveren passende gerechten en maken de lekkerste wijn-spijs combinaties mogelijk. De beste singer-songwriters van Utrecht, swingende bands en Utrechtse dj’s maken er een feestje van. Zondag is er een kinderprogramma met Circus Snor en kunnen de kids prachtig geschminkt worden.

Wanneer: 14 t/m 16 december
Waar: Janskerkhof
Meer info: website Fonteyn Festival

KNUS Utrecht
In het centrum van Utrecht wordt natuurlijk ook weer op een super gezellige manier kerst gevierd. KNUS Utrecht heeft verspreid over drie dagen maar liefst vijf kerstmarkten en zes ‘huiskamers’ op het programma staan. Je kunt genieten van muziek, theater, literatuur en nog veel meer in de straten van het historische centrum van Utrecht. Bier & Appelsap vind je ook bij een van de kraampjes op het Domplein op 15 december en bij het Utrechts Archief voor de deur op 16 december

Wanneer: 15 en 16 december
Waar: o.a. Domplein, Twijnstraat en Neude
Meer info: website KNUS Utrecht

Kleuterbios: De Fabeltjeskrant
Op zondag 16 december organiseert Kinepolis Jaarbeurs een Kleuterbios met De Fabeltjeskrant. Bij binnenkomst krijgen alle kinderen een bekertje limonade en een klein snackje. Ook is er een kleur- en knutselhoek met kleurplaten van de film. Na afloop van de voorstelling ontvangen alle kinderen een echt Filmdiploma. Een onvergetelijke bioscoopervaring voor de allerjongste filmhelden!

Wanneer: zondag 16 december
Waar: Kinepolis Jaarbeurs
Meer info: website Kinepolis

Wie Wat Waar Waarom? (8+)
Je hebt het misschien niet door maar als je heerlijk in jouw bed ligt, werk je aan je gezondheid! Slapen is namelijk niet alleen fijn maar ook van levensbelang. Zonder slaap ga je uiteindelijk dood. Maar wat gebeurt er precies in jouw brein tijdens je slaap en waarom is slapen onmisbaar voor de gezondheid van mens en dier? Wat is de invloed van slaap op genezing en jouw leerprestaties op school? Je hoort het tijdens het minicollege van slaaponderzoekers Jeroen Dudink en Olaf Verschuren.

Wanneer: zondag 16 december
Waar: TivoliVredenburg
Meer info: website TivoliVredenburg

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).