Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

[email protected]
Blijf met kerst niet ‘[email protected]’ maar ga met z’n allen naar de voorstelling: het perfecte uitje voor jong en oud, op en rond de feestdagen! Een heerlijke, hilarische komedie met aanstekelijke muziek, spannende stunts, slapstick én een vette knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker uit 1990.

[email protected]’ gaat over vriendschap en kwetsbaarheid, en over ouders die hun kinderen nét iets te veel verantwoordelijkheid geven. Wanneer de vader van Jip en de moeder van Puk samen een weekje weg gaan, blijven Jip en Puk thuis. De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar als een paar stuntelige criminelen het huis proberen binnen te dringen, móéten ze wel samenwerken om de boeven te verslaan.

Wanneer: 19 t/m 30 december
Waar: Stadsschouwburg
Meer info: Stadsschouwburg Utrecht

Dikkie Dik & Ik (2+) 
Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je zomaar mag gaan liggen op heel rare plekken of juist als een gek door de kamer mag rennen en in de gordijnen mag springen, om daarna je nagels eens flink te scherpen aan de leuning van de bank. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick, een gezonde dosis humor en interactieve videobeelden en projecties Dikkie Dik tot leven. Een theaterervaring met de originele Dikkie Dik-tekeningen van Jet Boeke. Dikkie Dik & Ik is een foyer- en zaalprogramma in één.

Wanneer: zondag 23 december
Waar: Theater DE KOM, Nieuwegein
Meer info: website DE KOM

Winter Station
Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi! Van 22 december t/m 6 januari kun je op het Winter Station van het Spoorwegmuseum de kerst vieren. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en antieke carrousels het hele museum in een romantische wintersfeer. Er kan weer geschaatst worden tussen de treinen en iedere dag is er een afwisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. En natuurlijk ontbreken de koek- en zopiekraampjes niet. Het perfecte familie-uitje voor de kerstvakantie!

Wanneer: 22 december t/m 6 januari
Waar: Spoorwegmuseum
Meer info: website Spoorwegmuseum

Robots vieren Kerst in Museum Speelklok
Ga in de kerstvakantie samen naar Museum Speelklok en beleef een magische wereld vol muziek. Stap na een bezoek aan de tentoonstelling Robots love Music de silent robot-kinderdisco binnen. Lichten uit, spotlights aan en dansen maar! Naast de silent disco kan iedereen in de kerstperiode mee met de Muzikale Kerstrondleiding die ieder uur wordt gegeven. Zing mee met verschillende kerstliedjes zoals Jingle Bells, All I Want for Christmas Is You en O denneboom en laat je helemaal onderdompelen in de muzikale kerstsferen.

Wanneer: Silent-robot-kinderdisco van 22 december t/m 6 januari
Waar: Museum Speelklok
Meer info: website Museum Speelklok

Wetenschappelijke Winterpret
Buiten is het koud, maar binnen in het Universiteitsmuseum is het lekker warm. Dieren doen geen dikke trui aan als het koud is, hoe zorgen ze ervoor dat ze het toch warm hebben? Hoe slapen dieren en waarom houden sommige dieren een winterslaap? En hoe komt het eigenlijk dat water bevriest? Doe winterse experimenten en ontdek het deze kerstvakantie!

Wanneer: 21 december t/m 6 januari
Waar: Universiteitsmuseum, Utrecht
Meer info: website Universiteitsmuseum

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).