Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Buurman & Buurman: Animatieworkshop (6+)
Klus mee met Buurman & Buurman en bouw je eigen verhaal! Samen met een animatiedocent maak je een eigen korte animatiefilm. Na afloop ontvang je jouw eigen film in je mailbox. Tip: na de workshop draaien ze de nieuwste Buurman & Buurman film: Winterpret (3+)!

Wanneer: zaterdag 29 december
Waar: Filmtheater ’t Hoogt
Meer info: website ‘t Hoogt

Hier woont nijntje projectie
Vanaf de eerste dag van de wintertijd is de projectie ‘Hier woont nijntje’ elke avond te zien op de gevel van het nijntje museum. De projectie is speciaal voor deze locatie gemaakt. In de voorstelling wordt gebruikgemaakt van elementen in de karakteristieke gevel. De vallende sneeuw hoopt zich op in het raamkozijn, nijntje opent de voordeur. Een vogeltje schuilt voor de regen onder de uitstekende daklijst, en de vlieger van boris beer komt vast te zitten in het raam. Elke avond kan je samen gaan genieten van deze vrolijke, winterse voorstelling.

Wanneer: dagelijks t/m 27 januari
Waar: Buiten bij het nijntje museum, Utrecht
Meer info: website nijntje museum

[email protected]
Blijf met kerst niet ‘[email protected]’ maar ga met z’n allen naar de voorstelling: het perfecte uitje voor jong en oud, op en rond de feestdagen! Een heerlijke, hilarische komedie met aanstekelijke muziek, spannende stunts, slapstick én een vette knipoog naar de bijna gelijknamige filmklassieker uit 1990.

[email protected]’ gaat over vriendschap en kwetsbaarheid, en over ouders die hun kinderen nét iets te veel verantwoordelijkheid geven. Wanneer de vader van Jip en de moeder van Puk samen een weekje weg gaan, blijven Jip en Puk thuis. De twee kunnen elkaar niet uitstaan, maar als een paar stuntelige criminelen het huis proberen binnen te dringen, móéten ze wel samenwerken om de boeven te verslaan.

Wanneer: 19 t/m 30 december
Waar: Stadsschouwburg Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Winter Station
Het Spoorwegmuseum wordt in de kerstvakantie betoverend mooi! Van 22 december t/m 6 januari kun je op het Winter Station van het Spoorwegmuseum de kerst vieren. Tijdens Winter Station brengen ontelbare lampjes, kerstdecoraties en antieke carrousels het hele museum in een romantische wintersfeer. Er kan weer geschaatst worden tussen de treinen en iedere dag is er een afwisselend programma met muziek en kinderactiviteiten. En natuurlijk ontbreken de koek- en zopiekraampjes niet. Het perfecte familie-uitje voor de kerstvakantie!

Wanneer: 22 december t/m 6 januari
Waar: Spoorwegmuseum, Utrecht
Meer info: website Spoorwegmuseum

Kerstival
Ga in de kerstvakantie met je familie naar Kerstival! Het Catharijneconvent is van binnen en buiten helemaal in kerstsfeer. Er is van alles te doen, doe bijvoorbeeld de sterrentocht op de speciale tentoonstelling of wat dacht je van voorstellingen, kerstknutselen, knikkerbaan bouwen, poppenkast en de kinderkaravaan van Circus Snor. Reserveren hoeft niet, alles zit bij het kerstkaartje inbegrepen. Dat wordt superleuk! Zien we je in de kerstvakantie?

Wanneer: 22 december t/m 6 januari
Waar: Catharijneconvent, Utrecht
Meer info: website Catharijneconvent

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).