Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

De Brief voor de Koning (8+)
Schrijver Tonke Dragt won in 2004 de Griffel der Griffels voor deze spannende en tijdloze jeugdklassieker. De musical is een toverachtige en avontuurlijke reis door de wereld van fantasie en boeken. Als Yoeri het boek ‘De Brief voor de Koning’ opent, springen plotseling vanaf de bladzijden ridders, jonkvrouwen, gemene spionnen en raadselachtige kluizenaars tevoorschijn. Hij beleeft het verhaal van de jonge Tiuri die een gevaarlijke opdracht moet uitvoeren waar de wereldvrede van afhangt.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Waar: Theater de Kom, Nieuwegein
Meer info: website de Kom

Molen de Ster
Elke zaterdag tussen 13.00 en 16.00 uur staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster. Of er gezaagd wordt, is afhankelijk van de wind. Maar een rondleiding met uitleg over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark is altijd mogelijk.
De rondleidingen worden gegeven door onze enthousiaste gidsen. Je waardering voor de rondleiding kun je na afloop uiten met een bijdrage in de molenaarspot.

Wanneer: zaterdag 12 januari
Waar: Molen de Ster, Utrecht
Meer info: website Molen de Ster

Theaterfeest voor peuters en kleuters
Op 13 januari vindt er een theaterfeest voor Peuters en Kleuters plaats in de theaterzaal van Slot Zeist. Voor de jongste theaterbezoekertjes van 0 tot en met 6 jaar. De voorstellingen zijn in een klein en intiem theater waar de kinderen en hun begeleiders dicht op de voorstelling zitten. De voorstellingen zijn Klavertje Koe telt voor twee (0+) en de Brandweermannetjes (3+) en Heb je mijn kleine jongen niet gezien? (5+).

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Theater Slot Zeist, Zeist
Meer info: website Theater Slot Zeist

Nieuwjaarsduik
Neem een aangename duik in de tweede helft van het culturele seizoen tijdens de 16e editie van de Nieuwjaarsduik. Vele Utrechtse culturele initiatieven luiden vol enthousiasme het jaar in met een veelzijdig programma op 44 voorverwarmde locaties. Voor kinderen zijn er leuke activiteiten te zien en te doen bij o.a. de Bibliotheek, de Winkel van Sinkel en bij het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Diverse locaties, Utrecht
Meer info: website Culturele zondagen

SOL familiedag
SOL is een prikkelend festival voor peuters, kleuters en hun families. Ga bijvoorbeeld naar de nieuwe voorstelling Lepeltje Lepeltje van de Dansers, luister naar een mooi verhaal met muziek of ga iets lekkers maken in de mini-bakkerij.

Wanneer: zondag 13 januari
Waar: Wilde Westen, Cereolfabriek, Utrecht
Meer info: website Het Wilde Westen

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).