Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Foto: Kurt van der Elst
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Glow in the Park
IJsclub Siberia organiseert 18 en 19 januari voor de vierde keer Glow in the Park in het Gagelbos in Utrecht. Samen met Cultuur Platform Overvecht en Zimihc organiseren zij tijdens dit event een lichtjestocht door het Gagelbos, de Gagelpolder en langs de Gagelplas. Van het donkere Gagelbos wordt een sprookje uit Duizend en één nacht gemaakt. De lichtpuntjes wijzen je de weg door het donkere bos. Glow in the Park is een hartverwarmend festival en winters avontuur voor de hele familie.

Wanneer: 18 en 19 januari
Waar: IJsclub Siberia, Gagelbos, Utrecht
Meer info: website IJsclub Siberia

Foto: Kurt van der Elst

Woestzoeker (8+)
“Eerst waren het alleen onze spulletjes die kleiner en kleiner werden. De tafel, de stoel. Maar toen even later ook het bed begon te krimpen en de lampen, zodat we in het schemerduister tegen elkaar begonnen te botsen, kregen we er langzaam wel genoeg van. En ja, toen plots ook papa en mama gekrompen waren, was het hek helemaal van de dam.” Deze voorstelling van Theater Artemis | Theater Antigone, gaat over vaders en moeders die zich te pletter werken, maar bijna niet meer te zien zijn.

Wanneer: zaterdag 19 januari
Waar: Stadsschouwburg, Utrecht
Meer info: website Stadsschouwburg

Voorleesochtend in de Kinderboekwinkel
Op zaterdagochtend wordt er voorgelezen in de woonkamer boven de Utrechtse Kinderboekwinkel. De doelgroep waar ze een boek voor uitzoeken, zijn kinderen van 3 t/m 5 jaar. Maar jongere en oudere zusjes en broertjes zijn natuurlijk ook welkom. Op de Facebookpagina van de winkel kun je zien welk boek ze gaan voorlezen.

Wanneer: zaterdag 19 januari (10.00 – 10.30 uur)
Waar: Utrechtse Kinderboekenwinkel, Utrecht
Meer info: website Kinderboekwinkel Utrecht

Foto: Foppe Schut

Be Bach (5+)
Ook Johann Sebastian was ooit kind, haalde kattenkwaad uit en zat zelfs een tijdje in de cel. Wie had kunnen weten dat die jongenssopraan en beginnende violist de beroemdste componist uit de geschiedenis zou worden? Ton Meijer vertelt over het leven van Bach. De andere hoofdrol is natuurlijk weggelegd voor de muziek. De kinderen worden meegenomen in de wereld van de componist: ze spelen Johann als kind, zingen in een koor en zitten samen met hem in de gevangenis.

Wanneer: zondag 20 januari
Waar: TivoliVredenburg, Utrecht
Meer info: website TivoliVredenburg

Foto: P. van der Linden

WinterTijd in Het Utrechts Archief
Het is WinterTijd in Het Utrechts Archief! In de gezellige huiskamer ervaar je de winterse tijd van toen. In 1963 had een ijskoude winter Utrecht in zijn greep! Maandenlang gingen Utrechters gebukt onder een gemiddelde temperatuur van -5 graden. Huizen werden ingesneeuwd en op het ijs van de singels kon je fietsen. Wat deden de Utrechters toen? Bekijk oude filmbeelden uit de winter van ’63, bekijk ijskoude foto’s van Utrecht onder een pak sneeuw en speel met je familie gezellige spelletjes aan de eettafel.

Wanneer: t/m 3 maart
Waar: Utrechts Archief, Utrecht
Meer info: website Utrechts Archief

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).