Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht | De Utrechtse Internet Courant

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht

Dit zijn de leukste weekenduitjes voor ouders en kinderen in Utrecht
Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Bier en Appelsap is een platform voor ouders in de regio Utrecht met tips om met je kinderen op pad te gaan. Bier en Appelsap houdt van horeca, cultuur, natuur en geeft elke week een overzicht van de leukste weekendtips!

Speciaal voor DUIC heeft Bier en Appelsap 5 leuke tips voor komend weekend voor je geselecteerd!

Kinderactiviteit: Vogeltaartjes maken
Ga gezellig vogeltaartjes maken om de vogels de winter door te helpen. Loop binnen tussen 10.00 en 13.30 uur. De kosten van deze activiteit zijn €5,-
Leuk om te combineren met een speurtocht door de mooie tuinen en kassen.

Wanneer: zaterdag 24 november
Waar: Botanische Tuinen, Utrecht
Meer info: website UU


Etsy Made in NL
Etsy Made in NL is een markt vol mooie handgemaakte en vintage producten van makers met een Etsy webshop. Je vindt er meer dan 60 makers, (live) muziek, diverse workshops, gezellige plekjes waar je kunt koffie drinken en iets lekkers kunt eten. Cadeautjes shoppen voor de feestdagen en wintersfeer proeven. Ga op de fiets en parkeer voor de deur. Ga je met de auto? Parkeren op het terrein kost 2 euro. De entree is gratis.

Wanneer: zaterdag 24 november
Waar: Gageldijk, Utrecht
Meer info: Facebookevent

Sinterklaasweekend bij Geertje’s Hoeve
Zaterdag rennen de pieten over de boerderij en klimmen ze in de pietenklimbaan. Doet jou kleine pietje ook mee? Behaal je Pietendiploma, versier een Speculaas, doe de Sinterklaasspeurtocht of rooster marshmellows boven een vuurtje. En zondag komt Sinterklaas op bezoek, ongeveer tussen 11.00 – 12.00 uur.

Wanneer: 24 en 25 november
Waar: Geertjes Hoeve, Haarzuilens
Meer info: website Geertjes Hoeve


Een Zwerm Koeien (4+)
Een zwerm koeien gaat over wie je bent en wat je later graag wilt worden. Maar ook al doe je nog zo je best, soms lukt het gewoon niet. Is dat erg? Helemaal niet. Het is veel erger als je met je wortels vast zit in de grond! Maar het gaat ook over hoeveel geluk er in één klavertje kan zitten, over dat bang zijn soms heel slim kan zijn en er zit ook één kikker in. Een vertelvoorstelling met film en muziek voor het hele gezin.

Wanneer: zondag 25 november
Waar: ZIMIHC, Theater Wittevrouwen, Utrecht
Meer info: website ZIMIHC


Kantien Winterfestival
Kantien bestaat 3 jaar en om dit te vieren organiseren ze een mini-festival: de Kantien Wintertuin! Wat er zoal te vinden is: De Brommerbios (verschillende korte films), yoga (en brunch), Mini pubquizjes, Klerezooi (een tweedehands kledingmarkt), WinterBierBar, Wijnbarren en Kantien’s buitenkeuken en dat allemaal onder begeleiding van verschillende dj’s. Voor de kids hebben ze een kleine bioscoop en een game kamer ingericht dus daar heb je geen omkijken meer naar!

Wanneer: zondag 25 november
Waar: Kantien, Utrecht
Meer info: website Kantien

Wil je meer uitjes? Ga dan naar www.bierenappelsap.nl. Tip: check voor je op pad gaat altijd nog even de website of Facebookpagina van de betreffende organisatie voor eventuele wijzigingen of annuleringen. 

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).