Programma eerste Culturele Zondag van 2019; Nieuwjaarsduik - De Utrechtse Internet Courant Programma eerste Culturele Zondag van 2019; Nieuwjaarsduik - De Utrechtse Internet Courant

Programma eerste Culturele Zondag van 2019; Nieuwjaarsduik

Programma eerste Culturele Zondag van 2019; Nieuwjaarsduik
Freedom City presenteert de urban dance battle. Foto: Jelmer de Haas
Het culturele kalenderjaar van Utrecht wordt zondag 13 januari geopend. Jonge Utrechtse makers vormen de rode draad binnen het programma. Jong talent van onder andere ROC Midden Nederland en HKU pakt het podium. Daarnaast luiden ook vele Utrechtse culturele initiatieven het nieuwe jaar in.

Het culturele kalenderjaar van Utrecht wordt zondag 13 januari geopend. Jonge Utrechtse makers vormen de rode draad binnen het programma. Jong talent van onder andere ROC Midden Nederland en HKU pakt het podium. Daarnaast luiden ook vele Utrechtse culturele initiatieven het nieuwe jaar in.

In totaal is er programmering op 44 locaties. Culturele Zondagen is tijdens de Nieuwjaarsduik voor het eerst te gast bij Kringloopwinkel De A.R.M. waar Vocal Group Fuse zingt over ontspullen. In de Fundatie van Renswoude presenteert Culture Connections Company een muzikale reis langs klassieke en Arabische muziek, en Janneke Jager geeft een korte preview van haar voorstelling Femme Façade. Kijk voor het volledige programma op de site van Culturele Zondagen of hieronder voor een kort overzicht.

Dans

Dansmiddag voor het hele gezin
Danscentrum Utrecht, Mgr. van de Weteringstraat 13a
13.00-13.45, 13.45-14.30 en 14.30-15.15

In het Danscentrum Utrecht worden workshops gegeven voor peuters, kleuters en kinderen van 7 t/m 11 jaar. Iedereen mag meedoen, ervaring is niet nodig.

Freedom City presenteert: All Style Urban Dance Battle
Winkel van Sinkel, Oudegracht 158
17.30-18.30

De Nieuwjaarsduik wordt dit jaar met een flinke dosis energie afgesloten tijdens de All Style Urban Dance Battle van Freedom City. Acht urban freestylers strijden in verschillende dansstijlen tegen elkaar, aangespoord door een dj en host. Een jury, bestaande uit bekende freestyle dansers beoordeelt de deelnemers en geeft zelf ook een demonstratie. Tot slot vindt de spectaculaire finale plaats en wordt de winnaar van de battle bekend gemaakt.

Muziek

Nederlandse Pop Academie presenteert
TivoliVredenburg, Rabo Open Stage
13.00-13.30 en 14.00-14.20

Traditiegetrouw presenteert de Nederlandse Pop Academie (NPAC) tijdens de Nieuwjaarsduik nieuwe talentvolle acts. Dit jaar selecteerde de Utrechtse kunstvakopleiding, Cosmic Serpent (rock) en Ledjo (hip hop). Cosmic Serpent om 13.00 – 13.30 en Ledjo om 14.00 – 14.20.

Club 3voor12 Utrecht
dB’s, CAB-Rondom 100
14.00-17.00

Club 3voor12 Utrecht viert het nieuwe jaar traditiegetrouw met een speciale Nieuwjaarsduik in de beste popmuziek. Klein en intiem is bij deze editie de muzikale focus. DB’s wordt omgetoverd tot een huiskamer waar opkomende artiesten hun liedjes laten horen in een uitgekleed jasje.

Tour d’Artistique
Janskerkhof
12.00-17.00

De caravans van Tour d’Artistique strijken neer op het Janskerkhof. In en om de caravans is er een doorlopend programma met veelal jonge makers, waaronder: studenten van het Utrechts Conservatorium, singer-songwriter Kinsmit en Meran Sari Rotte.

Comedy

Festival Kargadoor
Kargadoor, Oudegracht 36
14.00-18.00

Een minifestival in de Kargadoor, met stand-up comedy, live muziek, kunstexpo, DJ, theater, jazz en muziek van Van Piekeren. De Comedyhuis Club brengt tijdens dit minifestival de beste stand-up comedians van Nederland naar de knusse comedywerfkelder van de wereld. De Jazzkelder van de Kargadoor geeft daarnaast de lange geschiedenis van jazz in de werfkelders van Utrecht een vervolg.

Utrecht Lacht: Preview Comedy Middag
Hofman Café, Janskerkhof
15.30-16.00, 16.15-16.45 en 17.00-17.30

Utrecht Lacht is al jaren een begrip in Utrecht en Hofman Café. Een microfoon, grappen in razend tempo en het publiek; dat zijn de ingrediënten voor een goede zondagmiddag.

Lezing

Een Duik in de Diepzee door Marien ecoloog dr. Anna de Kluijver
Winkel van Sinkel, Balzaal
13.30-14.15

Marien ecoloog dr. Anna de Kluijver onthult de geheimen van de mysterieuze zeebodem aan de hand van een bijzonder beestje: de spons. De biodiversiteit in de zee staat onder zware druk door steeds intensievere bevissing en delving van mineralen voor onze smartphones. De zeespons vervult een hoofdrol in het behoud van dit kwetsbare ecosysteem. Hoe doe je onderzoek kilometers onder het zeeoppervlak? En wat kunnen wij doen om deze plekken te beschermen?

Film

You were never really here
Louis Hartlooper Complex
11.00-13.00

Een van de favoriete films van Louis Hartlooper Complex in 2018, die nog veel meer mensen moeten zien. Daarom is deze thriller van Lynne Ramsay eenmalig te zien op het grote doek. Prijzen die de film won: Winnaar Beste Acteur voor Joaquin Phoenix & Beste Scenario op het Cannes Filmfestival 2017.

geen Reacties

Reageren

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).