Eigenaren ‘De Voortuin’ beginnen café Stathe: “Café Flitz was achterhaald” | De Utrechtse Internet Courant Eigenaren ‘De Voortuin’ beginnen café Stathe: “Café Flitz was achterhaald” | De Utrechtse Internet Courant

Eigenaren ‘De Voortuin’ beginnen café Stathe: “Café Flitz was achterhaald”

Eigenaren ‘De Voortuin’ beginnen café Stathe: “Café Flitz was achterhaald”

Eigenaren Hensley en Koen van het populaire café ‘De Voortuin’ openen binnenkort hun tweede zaak. Het oude café Flitz in Wijk C wordt omgetoverd tot café Stathe. Vernoemd naar het oude stadsgedeelte waarin de kroeg staat. “We gaan het in ere herstellen.”

De eigenaar van café Flitz vond het na 27 jaar mooi geweest en had bij de verkoop aan Hensley, Koen en derde koper Annelie, één vriendelijk verzoek: ‘Geef het een andere naam.’ Hij wilde dat Flitz aan hem verbonden bleef.

“We gaan het weer in ere herstellen,” vertellen de twee eigenaren enthousiast. “Het café was wat achterhaald. De keuken was een rookgedeelte geworden en jong publiek kwam er nauwelijks. Wij willen weer zorgen dat het vol komt te zitten. De bandjes die hier nu af en toe optreden, die blijven, en willen we gaan aanvullen met DJ’s. Al zijn deze avonden nog even voor de lange termijn, eerst maar eens de zaak draaiende krijgen.”

Terras

Het eten gaat beter worden in Stathe. “Het wordt echt een eetcafé en er komt een terras bij. De vorige eigenaar had ook al een terrasvergunning, maar heeft er nooit gebruik van gemaakt. Om vier uur schijnt de zon op het terras en is het perfect voor mensen die laat op de middag nog een borrel willen meepikken.”

Het café dat een geel/groen/bordeauxrode inrichting krijgt gaat zich richten op dezelfde doelgroep als De Voortuin. “We gaan ons richten op 25-plussers. Met net iets lekkerder wijnen en betere bieren dan in de meeste kroegen. We gaan een dansruimte maken, die volledig geïsoleerd is, zodat er meer volume gedraaid kan worden dan voorheen. Daarnaast komt er een rookgedeelte achterin en schuifpui als entree,” besluiten de twee ondernemers.

Half juni hoopt de tent haar deuren te kunnen openen.

7 Reacties

Reageren
 1. Dolluf

  Super nieuws! goed bezig jongens! gefeliciteerd en succes!

 2. NogEentjeDan

  Mooi om te zien dat de nieuwe eigenaar ook het haar van Arno heeft overgenomen! Chapeau!

 3. Jiri

  Goed nieuws! Utrecht moet zijn doelgroep van 25+ beter en uitdagender bedienen. Op die manier zal de uittocht van veel afgestudeerden richting Amsterdam verminderen. Ga zo door!

 4. Paul

  Altijd even sympathiek die jongens, de vorige eigenaar nog even een dauw geven. Hopelijk krijgt de buurt geen lawaai overlast van het terras.

 5. Mollie

  DJ’s…. De hele fucking randstad is al vergeven van die kloterige computerprogrammeurs. Stathe is de zoveelste 13-in-een dozijn hipster/yuppentent. Nog even zo door en Utrrecht is ‘Amsterdam light’

 6. Van Pimpelen

  … de leukste historische vervalsing is wel dat Stathe niet te vinden was in de huidige Rozen- maar aan de Boterstraat en omgeving. Economische activiteit van serieuze betekenis vond men wel noordelijk van de de huidige Lange Lauwer- en Waterstraat (noordelijke Oudegracht gegraven kort na 1122).
  De verwarring zou begrijpelijk kunnen zijn omdat de Tolrechtoorkonde 2 juni 1122 gewag maakt van het verplaatsen van de Jaarmarkt van het noordelijk deel van de stad naar Stathe.
  Er zijn redenen te bedenken dat de huidige Rozenstraat eertijds tot het erf van de Jacobikerk behoorde.Totdat archeologisch onderzoek anders heeft uitgewezen blijf ik bij voorgaande stelling…

 7. Rolf

  Heerlijk, dat beter bier!

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).