Er komt een nieuwe club in Utrecht op de Voorstraat: Icon Club | De Utrechtse Internet Courant Er komt een nieuwe club in Utrecht op de Voorstraat: Icon Club | De Utrechtse Internet Courant

Er komt een nieuwe club in Utrecht op de Voorstraat: Icon Club

Er komt een nieuwe club in Utrecht op de Voorstraat: Icon Club
Utrecht is binnenkort een nieuwe nachtclub rijker. Op de plek waar de discotheek Derrick jarenlang zat aan de Voorstraat opent vanaf 17 februari Icon Club de deuren. De club zal hedendaagse Urban en R&B gaan draaien.

Utrecht is binnenkort een nieuwe nachtclub rijker. Op de plek waar de discotheek Derrick jarenlang zat aan de Voorstraat opent vanaf 17 februari Icon Club de deuren. De club zal hedendaagse Urban en R&B gaan draaien.

Eigenaar Sarine van den Berg vertelt dat de nieuwe club stijlvol moet worden. “Utrecht mist een echt stijlvolle nachtclub waardoor iedereen naar Amsterdam vertrekt om te feesten. Wij springen in dat gat.” Bij Icon Club is ook een mogelijkheid om VIP-tafels te reserveren. Daar hoort ook een zogenaamde ‘bottleservice’ bij.

Icon Club wordt een echte nachtclub. Voorlopig is de zaak alleen op vrijdag en zaterdag open van 23.00 uur tot 05.00 uur. Later wil Van den Berg ook op donderdagavond en zondagmiddag feesten. “Dan gaan we thema-avonden organiseren. Bijvoorbeeld een latin-avond in de Havana-stijl.”

De club heeft een minimum leeftijd van 18 jaar, maar de eigenaar wil zich wel richten op een iets oudere doelgroep.

Discotheek Derrick aan de Voorstraat 102 sloot eind vorig jaar na 14 jaar de deuren.

11 Reacties

Reageren
 1. was

  “waardoor iedereen naar Amsterdam vertrekt…..”

  Los van het feit wat er van zo’n uitspraak klopt…….

  Prima, laat al die mensen die Amsterdam zo fabuleus vinden daar dan eens in godsnaam gaan wonen. Dan hoeft Uutje niet een tweede wannebe A’dan te worden, waardoor de mensen die wel graag in Utrecht zoals we het ken(d)nen wonen eindelijk weer in de stad kunnen wonen waar ze zo van houden/ hielden. De mensen die nog over zijn (want wat er aan aanwas bij lijkt te komen kan beter sowieso in A’dam gaan wonen, al zijn het vaak de onsuccesvolle A’dammers die geen plekje in hun zo geliefde stad kunnen bemachtigen en daarom maar hun heil in Uutje gaan zoeken), want ik ken al velen die met pijn in het hart, na het onmogelijke vechten tegen de bierkaai (onder andere doordat de louche vastgoedsector de stad en politiek volledig in zijn macht heeft), de stad Utrecht verlaten hebben en hun heil elders zijn gaan zoeken. Den Bosch, Amersfoort en Zwolle huisvesten inmiddels al velen gevluchten, waardoor die plekken ook bruisender zijn geworden dan een aantal jaar geleden, maar het zijn en blijven steden die iig rekening houden met de menselijke maat en een cultureel leven beginnen te kennen van een grote stad in Nederland. Eigenlijk inmiddels stuk voor stuk aangenamere plekken om te wonen dan Utrecht.

  Daarnaast is het gelul van de bovenste plank, ik ken genoeg mensen die erg graag uitgaan in Utrecht. Bevalt je dit niet (?): get the fuck out.

  Daar weer naast: de gemiddelde R en B tent in den lande trekt over het algemeen veel fout volk en geld aan. Dus je kan er van uit gaan dat er veel wat exclusievere dealertjes gaan komen en dat er vaak opstootjes zijn.

  Je kan je ook afvragen of Utrecht wel zit te wachten op een dergelijke tent. Er is namelijk een hele goede reden dat een dergelijke tent er niet was.

 2. Mr. Positive

  @Was graag bovenaan de gastenlijst zetten, heeft hij/zij ook eens een leuke avond.

 3. U

  @was

  Waar heb jij het over gozer Utrecht
  Mist echt wel zo een tent waardoor wij altijd naar Amsterdam moeten gaan! Ik hoop wel echt dat er nog meer tentjes bij komen want Utrecht mist dat echt, zelfs Tilburg heeft meer.
  En jou bezorgdheid over dealertjes en andere onzin ik denk dat de doorsnee Nederlandse café meer dealertjes aan trekt dan zo een club want er wordt wel echt veel gesnoven in zo een Nederlands café.

 4. Laurens

  Bottleservice, ein de lijk. Helemaal klaar met die bezwete paupers om me heen.

 5. kniffie

  VIP tafels en bottle service zijn inderdaad het summum van stijlvol clubben, al scoren spiegels op het plafond ook nog altijd zeer goed in het stylo circuit.

  Fijn dat we eindelijk in Utrecht een tent krijgen waar men literflessen Smirnoff met sterretjes in de waterkoeler kunnen kopen!

 6. Is

  Hysterisch hoe sommige types echter elke boom een louche vastgoedhandelaar ontwaren.

  @ was

 7. pieter

  Ik hoop dat de bottle service ook flessen azijn aanbiedt voor de reaguurders alhier.

 8. Dampoe Daddy

  Yes, eindelijk! Ik werd zo maf aangekeken, elke keer als ik bij Café De Morgenster met mijn vrienden aan een tafel in de hoek ging zitten, drie flessen Ciroc bestelde en de hele avond R. Kelly kwam aanvragen. Mij zien jullie daar niet meer terug, slomeriken!

 9. Utrechter

  LOL @ Dampoe Daddy
  Ben heel erg benieuwd of het gaat lopen, want het is wel gewaagd om zo’n formule van VIP en bottleservice in het nuchtere, dorpse Utrecht te krijgen. Sluit niet aan bij de Nederlandse mentaliteit, maar wie weet… mij zul je er ook niet zien maar het is in elk geval wat anders dan de zoveelste hipsterkoffiebar. Succes!

 10. Cico

  Krijg je bij de Bottleservice (wat een rotnaam trouwens) ook een butler die ijs in glaasjes doet, glazen bijvult en mixt met frisdrank indien gevraagd? En blijft hij bij je tafel als je gaat dansen (kan je spullen achterlaten).
  Heb dat in buitenland geregeld meegemaakt. Kost wat, maar het is zeker het geld waard als je in de watten wordt gelegd. Heel gek, maar ik ben niet zo dol op vastgedrukt raken onder andermans oksel als je vier bier wilt bestellen.

 11. Fred

  Wat is de bedoeling: bottleservice (track van een muziekalbum) of bottle service?

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).