Eropuit in Utrecht: Lepeltje Lepeltje, Festival Tweetakt en karaoke in de Jacobikerk Eropuit in Utrecht: Lepeltje Lepeltje, Festival Tweetakt en karaoke in de Jacobikerk

Eropuit in Utrecht: Lepeltje Lepeltje, Festival Tweetakt en karaoke in de Jacobikerk

Eropuit in Utrecht: Lepeltje Lepeltje, Festival Tweetakt en karaoke in de Jacobikerk
Foto: Michiel Ton
De zon schijnt, het is bijna weekend en het barst in Utrecht van de evenementen. Lepeltje Lepeltje is na twee jaar terug in de stad, Festival Tweetakt is er de komende twee weken en Culturele Zondag trekt de wijk in. Meer zin in dansen tot in de late uurtjes? In TivoliVredenburg kun je (leren) dabke dansen!

De zon schijnt, het is bijna weekend en het barst in Utrecht van de evenementen. Lepeltje Lepeltje is na twee jaar terug in de stad, Festival Tweetakt is er de komende twee weken en Culturele Zondag trekt de wijk in. Meer zin in dansen tot in de late uurtjes? In TivoliVredenburg kun je (leren) dabke dansen!

dB’s Buiten – Freschard & Stanley Brinks

Waar: dB’s
Wanneer: zondag 26 juni, 16.00 uur
Prijs: gratis

Niemand minder dan Stanley Brinks en zijn mademoiselle Freschard staan zondag op het podium tijdens een nieuwe editie van dB’s Buiten. Het zegt je misschien niets, maar je bent verkocht zodra je gaat luisteren. Prachtige popliedjes, met de karakteristieke stem van Stanley Brinks. Liedjes over drank, sigaretten, (verloren) liefdes en algehele existentiële vertwijfeling. “Wordt mooi, gegarandeerd”, belooft dB’s. Dus geen reden te bedenken om thuis te blijven.

Culturele Zondag: De Buurt Pakt Uit – Nieuw en Oud Hoograven

Waar: Tolsteegplantsoen
Wanneer: zondag 26 juni, 13.00 uur
Prijs: gratis

Culturele Zondag trekt de wijk in! Op het festivalterrein bij het Tolsteegplanstoen in Hoograven is deze zondag van alles te beleven, voor alle leeftijden. My Motion houdt dansdemonstraties, Billbunker geeft een intens rockconcert, er is een freestyle voetbal clinic en de Utrechtse rapper KEEK en zijn band nemen je mee in een show vol uitersten; breekbaar, ingetogen, maar ook vol energie en groovy. Het hele programma van deze De Buurt Pakt Uit is te vinden op culturelezondagen.nl.

Kerk-Karaoke door Thirty030

Waar: Jacobikerk
Wanneer: vrijdag 24 juni, 19.00 uur
Prijs: 7,50 euro

Thirty030 organiseert vrijdag de eerste editie van Kerk-Karaoke! In de Jacobikerk kun je naar hartenlust meezingen met je favoriete nummers. Niks moet en vals zingen mag, dus deze avond is geschikt voor iedereen die van zingen houdt. Geniet van deze unieke locatie, onder het genot van een drankje en neem zeker ook je karaoke-vrienden mee.

Dabke Night

Waar: TivoliVredenburg
Wanneer: zaterdag 25 juni, 22.00 uur
Prijs: 12,55 euro

Dabke Nights brengt authentieke Midden-Oosterse vibes naar TivoliVredenburg. Van Palestijnse en Syrische dansvloerhits, tot de nieuwste releases uit de Egyptische underground en Libanese elektronische dabke. De dabke dans heeft een absolute hoofdrol. Klaar om iets nieuws te proberen? Begin de avond met een workshop dabke, zodat je de rest van de avond meteen kan stralen op de dansvloer.

Foto: Anna van Kooij

Festival Tweetakt

Waar: op verschillende plekken in Utrecht
Wanneer: zaterdag 25 juni t/m zondag 10 juli
Prijs: wisselend

Dit weekend gaat het Utrechtse Festival Tweetakt weer van start! Op verschillende plekken in de stad, zoals de Neude, het Domplein, de Stadsschouwburg Utrecht en Fort Ruigenhoek, zijn performances te zien op het gebied van theater, muziek en kunst. Elk jaar zijn er vernieuwende theater- en dansvoorstellingen voor alle leeftijden. De muziekprogrammering is dit jaar gratis toegankelijk; van elektropop en folk, tot Vlaamse levensliederen. Kijk voor het volledige programma van deze twee weken Tweetakt op tweetakt.nl.

Foto: Michiel Ton

Lepeltje Lepeltje

Waar: Park Lepelenburg
Wanneer: vrijdag 24 t/m zondag 26 juni
Prijs: gratis

Lepeltje Lepeltje is na twee jaar afwezigheid terug in Utrecht. Van vrijdag tot en met zondag kunnen Utrechtse levensgenieters hun hart ophalen in Park Lepelenburg. Het park vult zich met foodtrucks, livemuziek en ook voor de kleintjes is er genoeg te doen. Een uitje voor het hele gezin dus. Met oerhollandse snacks van De Bitterballen Juwelier, tortilla’s van Caliente, kokosmakronen van Woest, taco’s van Wild Rose Taqueria en nog veel meer hou je het wel een weekend vol in Park Lepelenburg.

Lewsberg + SOON

Waar: EKKO
Wanneer: zaterdag 25 juni, 20.00 uur
Prijs: 14 euro

Het Rotterdamse kwartet Lewsberg houdt van literatuur; de band vernoemde zichzelf naar cultschrijver Robert Loesberg en bracht ooit een single uit met de titel Non-fiction Writer. Nu is er een nieuw album, vol nummers die een combinatie zijn van post-punk, nonchalante indie en spoken-word-achtige Engelse teksten met een zwaar Nederlands accent. Ze stonden al eens in ACU, maar zijn nu terug in Utrecht; bij EKKO! Het voorprogramma wordt verzorgd door SOON.

6 Reacties

Reageren
 1. Jasper

  “het Tolsteegplantsoen in Hoograven”

  Waarom denken jullie dat t Tolsteegplantsoen het Tolsteegplantsoen heet? Niet alles is Hoograven hoor..

 2. Baliekluiver

  Festival Tweetakt is de reden dat het unanieme raadsbesluit om bomen te planten op de Neude nog steeds niet is uitgevoerd. De gemeente Utrecht is doodsbang voor een nieuwe boze brief van de Tweetakt directeur. Die wil namelijk geen bomen op de Neude. En omdat Tweetakt 2 weken per jaar kunstjes doet op de Neude denken zij dat ze het hele jaar kunnen bepalen wat daar wel en niet mag. Festivaldirecteuren zijn in Utrecht belangrijker dan raadsleden, die bomen gaan er dus nooit komen!

 3. Wim

  @ Baliekluiver

  Hear hear. Het is een schande dat die bomen er niet gekomen zijn.

 4. wollie

  bomen ❤️

 5. Massegast

  @Baliekluiver — Mag ik zeggen dat zowel de Gemeente Utrecht als Tweetakt aan zo’n evenement verdient. Dat de bevolking en de voltallige gemeenteraad bomen op de Neude wil is inderdaad een vervelende bijzaak. De burger wordt een restpost. Het is ook niet voor niks dat die burgers bij de verkiezingen thuis blijven. Ondertussen gebruikt en onttrekt de Gemeente de openbare ruimte voor een commercieel doel. Mag dat eigenlijk zomaar? Ja, de Gemeente zal het wel goedkeuren. Het vraagt bijna om een onder curatele stelling. Ik zie trouwens de bomen op het Janskerkhof ook nog eens wegens ziekte tegen de vlakte gaan. Doe vervolgens de geparkeerde auto’s weg als politiek correct feel good glijmiddel. En voilà, je hebt een lekker groot evenemententerrein en de geldstroom zwelt verder aan. Follow the money levert meestal de juiste analyse. Dat omwonenden aldaar overlast ondervinden is verder hun eigen schuld. Hadden ze maar niet in de binnenstad moeten gaan wonen, met al die horeca en al dat feestgedruis. Ze hebben gewoon niet goed uit hun doppen gekeken en bij het kopen van hun optrekje een stille maandagochtend uitgekozen. Dom, dom, dom. Prachtige toren trouwens, die Domtoren. Over een paar jaar weer helemaal terug in dit theater.

 6. Johan

  Je ziet overal in de binnenstad dat de gemeente laks met de bomen omgaat. Lege plekken en stompen alom langs singels en grachten. Gekapte bomen moeten worden vervangen, maar daar komt niets van terecht in de praktijk.

Plaats een reactie

Lees voor u reageert onze algemene voorwaarden. Alle reacties worden vooraf gemodereerd. Uw IP adres is geregistreerd (wordt niet gepubliceerd).