FC Utrecht gaat ronde verder na knotsgekke wedstrijd | De Utrechtse Internet Courant FC Utrecht gaat ronde verder na knotsgekke wedstrijd | De Utrechtse Internet Courant

FC Utrecht gaat ronde verder na knotsgekke wedstrijd

Archieffoto: FC Utrecht.
FC Utrecht heeft in Polen tegen Lech Poznań in een spannend duel de volgende ronde van de voorronde Europa League veiliggesteld: 2-2. Dat was genoeg na het 0-0 gelijkspel in de Galgenwaard een week eerder.

Utrecht kende een droomstart in Poznań waar Gyriano Kerk al binnen een minuut de bal tegen de touwen kopte. Poznan kwam op gelijke hoogte via de Deen Christian Gytkjær in een overduidelijke buitenspelpositie.

Nadat Ramon Leeuwin in de tweede helft tegen een rode kaart aanliep leek Utrecht in de val van de Polen te lopen, maar een prachtige actie van Labyad en een fortuinlijke assist van Yassin Ayoub gooide Cyriel Dessers het duel in het slot.

Toch werd het nog billenknijpen in de extra tijd van zeven (!) minuten, omdat Gytkjær weer de gelijkmaker maakte. Het eindsignaal klonk uiteindelijk in het voordeel van de Domstedelingen.

In Café Weerdzicht kwamen veel Utrecht-supporters bij elkaar om de wedstrijd te bekijken en de ontlading was groot.